Jelle Brandt Corstius


jelle_brandt_corstius_inhuren_bukman_managementJelle Brandt Corstius studeerde Geschiedenis en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie vertrok hij naar Rusland als correspondent voor dagblad Trouw.

Naar aanleiding van zijn reizen en reportages in alle hoeken van de voormalige Sovjet-Unie schreef hij de boeken Rusland voor Gevorderden (2008), Kleine Landjes (2009), Van Moskou tot Medan (2010),  Arctisch dagboek (2014) en As in Tas (2016) over een fietstocht naar de Middellandse Zee.De boeken vormden de basis voor de televisieseries voor de VPRO: Van Moskou tot Magadan en Van Moskou tot Moermansk. De series werden beloond met een eervolle vermelding van de Nipkow-jury. Voor VPRO Tegenlicht filmde en regisseerde Brandt Corstius een portret van Moskou.In 2010 verhuisde Brandt Corstius terug naar Nederland en ging voor Het Parool aan de slag als columnist. In de zomers van 2010 en 2011 presenteerde hij het interview-programma Zomergasten.

Jelle-Van Bihar to b

 

In het voorjaar van 2012 verscheen zijn Universele Reisgids voor Moeilijke Landen.
In 2013 verscheen van zijn hand een documentaire over India, Van Bihar tot Bangalore, die uitgezonden is door de VPRO. Tevens is er een boek over uit gekomen.

 

Jelle-Arctisch dagboek

Zijn serie over de Kaukasus, De Bergen achter Sotsji, was in januari 2014 op televisie te zien.Voor de Boekenweek 2014 heeft Jelle het boekenweek-essay, Arctisch dagboek geschreven wat gaat over zijn belevenissen als gastspreker op een cruise op de Witte Zee en zijn liefde voor Rusland. Zijn serie Grensland ging op 8 september 2015 van start bij de VPRO. Deze serie van 6 afleveringen ging over de landen tussen Rusland en Europa. Zijn nieuwste boek ‘As in Tas’ over een fietstocht naar de Middellandse Zee verscheen in maart 2016. In dit najaar start hij zijn theatertour “Hoe Overleef Ik De Russische Winter” langs diverse theaters in Nederland. Daarin vertelt hij de bezoekers o.a. over de ontberingen op reis door het grootste land ter wereld. Jelle wordt daarbij muzikaal begeleid door Oleg Fateev.

 

As in Tas - Jelle Brandt Corstius

 

Na het overlijden van zijn vader stapt Jelle Brandt Corstius op de fiets naar de Middellandse Zee. Met in zijn tas zijn vaders as. Hij logeert bij een Maastrichtse dame die eist dat hij het douchewater opvangt om de wc mee door te spoelen (‘alleen grote boodschappen’), wordt door zigeuners bijna van de as beroofd en trekt overmoedig met vijftig kilo aan bagage door de Alpen.

 

Jelle Brandt Corstius als gastspreker, als moderator of dagvoorzitter inhuren via Bukman Management? Voor meer informatie belt u naar 06-51170110 of mailt u naar info@bukmanmanagement.nl.

Foto: Jeroen Toirkens

Copyright © 2014 Bukman Management