Teun van de Keuken


teun_vd_keuken_inhuren_bukman_managementTeun van de Keuken (1971) is presentator en verslaggever van het NTR-televisieprogramma ‘Keuringsdienst van Waarde’ en maker en verslaggever van ‘De slag om Brussel’, het enige programma op de Nederlandse televisie dat geheel is gewijd aan Europa. Als dagvoorzitter en gastspreker zijn zijn favoriete onderwerpen Europa, duurzaamheid en eten.

Ook is hij mede-oprichter en was eigenaar van televisie-productiebedrijf Appelbaum, wat nu in handen is van Roland Duong. Teun schreef iedere zaterdag een column voor Het Parool over duurzaamheid en presenteerde tot voor kort het interview- en discussieprogramma OBA-Live op Radio5.

Als verslaggever voor de Keuringsdienst van Waarde Teun verwierf bekendheid door zijn Tony’s Chocolonely’s; nadat hij enkele jaren programma’s had gemaakt over de schrijnende slavernij in de cacao industrie gaf hij zichzelf aan als chocoladecrimineel. Als consument van slavenchocolade zou hij schuldig zijn aan heling. Toen hij niet werd vervolgd, nam hij het initiatief voor het op de markt brengen van een slaafvrije reep: Tony’s Chocolonely.
Vanaf 2012 maakt Van de Keuken met Duong en Andrea van Pol het programma ‘De slag om Nederland. In 2015 en 2016 presenteert Van de Keuken ‘De Monitor’, een onderzoeksjournalistiek programma.

Teun van de Keuken studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam waarna hij verslaggever werd bij VPRO Radio. Op de duurzame top 100 van Trouw staat hij op plaats 16.

Teun van de Keuken als presentator boeken via Bukman Management? Voor meer informatie belt u naar 06-51170110 of mailt u naar info@bukmanmanagement.nl

Copyright © 2014 Bukman Management