skip to Main Content

Documentaire Leon Verdonschot

Leon Verdonschot heeft een jaar lang een aantal schoonmakers gevolgd voor een documentaire met als titel ‘Het schoonmakersparlement’. In de documentaire volgde hij ze tijdens hun werk, thuis en op parlementszittingen en acties op weg naar een beter cao. De documentaire geeft een uniek inkijkje in de wereld van deze mensen die dagelijks zorgen dat de kantoren en plaatsen schoon zijn zodat de medewerkers hun werk kunnen blijven doen.

In het tv-programma Pauw was Leon Verdonschot te gast, samen met de president van het schoonmakersparlement Khadija Tahiri en schoonmaakster Nadine Douared en vertelden ze over hun werk en de soms vreemde omstandigheden waarin schoonmakers hun werk moeten doen, want hoewel ze dagelijks hun best doen worden ze door de gemiddelde medewerker niet als collega’s behandeld. Ook vertelt Leon waarom hij deze documentaire wilde maken:

Ik zag ooit een foto van wat later het schoonmakersparlement bleek te zijn. Die mensen zagen er echt enorm strijdbaar uit en ik was direct gegrepen en besloot er een documentaire van te maken. Ik was heel benieuwd naar de mensen, maar vooral ook naar de structuur van zo’n parlement. Wat doet het met die mensen die zo voor zichzelf op leren komen.

Het Schoonmakersparlement zal worden uitgezonden op maandag 16 april om 20:55 op NPO2.

Bent je benieuwd naar de mogelijkheden om Leon Verdonschot in te huren als spreker of presentator op een evenement? Neem dan contact met ons op.

Documentaire Leon Verdonschot
Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top