skip to Main Content

Jack Spijkerman over kleine Kunst

Jack Spijkerman is al jaren bezig om een collectie ‘kleine kunst’ te verzamelen. Wat kleine kunst is? Dat legt hij graag uit: “Onder kleine kunst versta ik: etsen, doekjes en objecten van zeer kleine afmetingen. Via veilingen, beurzen en dergelijke koop ik de werkjes. Soms ook geef ik kunstenaars opdracht om iets kleins te maken. De collectie is heel divers en bevat inmiddels ook werkjes van grote meesters, zoals een kleine Karel Appel op de achterkant van een KLM menukaart, een blaadje uit een kladblok van Lucebert wat ik van zijn dochter mocht kopen en het kleine prototype van de Kus van Jeroen Henneman.”

Spijkerman is een enthousiast verteller als het zijn kleine kunstcollectie betreft en zou er zonder problemen een tv-serie, of vast item in een tv-programma over kunnen maken: “Doel is niet de kijker lastig te vallen met kunsthistorische uiteenzettingen, maar enthousiast te maken voor kunst in de ruimste zin van het woord. Waar in de kunst meer gepraat wordt over goede of slechte kunst ligt bij mij de nadruk of er er een leuk verhaal bij zit. Is het bijzonder? En wat is eigenlijk kunst?”

Jack Spijkerman is natuurlijk ook een prima kandidaat om in te huren als interviewer, dagvoorzitter of gespreksleider. Als u interesse heeft neemt u dan vooral contact op met Wendie Ockeloen, ze helpt u graag verder.

 

Jack Spijkerman Over Kleine Kunst
Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top