Skip to content
alain_caron_inhuren_bukman_managementAlain Caron is bij televisiekijkend Nederland met name bekend van het populaire Net5 kookprogramma Masterchef. Sinds 2015 is hij betrokken bij het programma Binnenste Buiten bij de KRO-NCRV. Alain Caron is een bevlogen en passievol culinair expert. Op het podium verrast hij zijn toeschouwers met gedegen kennis en aanstekelijk enthousiasme.

Caron werd geboren in Parijs, maar woont inmiddels al meer dan 30 jaar in Nederland. Hij heeft zich alhier ontwikkeld tot culinaire duizendpoot. Hij presenteert programma’s, organiseert evenementen en is altijd bevlogen om zijn kennis en liefde voor de gastronomie over te dragen.

In oktober 1995 maakt hij zijn debuut als tv-kok bij Wie kookt er vandaag (IDTV) waar het programma Uitgekookt (VTV) op volgde. Hij was presentator van het Koken op zee (VPRO) en verscheen in het programma Pavlow (NTR).

Ook werd hij meerdere malen als culinair expert gevraagd voor programma’s als Keuringsdienst van waarde (KRO) en De wereld draait door (VARA). Van  2010 tot 2014 was hij jurylid van Masterchef en Masterchef junior (NET5).

Caron ontving de Diamant Award voor zijn unieke bijdrage aan de Nederlandse gastronomie. Ook treedt regelmatig op als presentator bij uiteenlopende evenementen. Zo deed hij de presentatie van de documentaire El Bulli: cooking in progress in het Tuschinski theater. Hij was te zien bij Kunsthal kookt in Rotterdam, Proef de stad. Tevens heeft hij het Film Food Festival, de Taste of Amsterdam aangedaan en de Hospitality & Style awards in het Okura hotel in Amsterdam.

Hij weet op originele en verrassende wijze ieder zakelijk onderwerp op zijn eigen manier om te zetten naar een culinaire show.

In 2016 heeft de Franse boerenkeuken Café Caron zijn deuren geopend. Deze wordt gerund door zijn zonen David en Tom, maar uiteraard zal Alain ook regelmatig in de keuken te vinden zijn. En in 2018 kwam daar een nieuw etablissement bij: le Petit Caron op het Gerard Douplein, dat meer als wijn-bar fungeert, daarna De Gouden Reaal en het vierde restaurant kreeg de naam Cantine de Caron in het Westerpark in Amsterdam

Beluister via www.weetkeuken.nl/sprekende recepten de kooktips van Alain voor het bakken van malse biefstuk.

Culinair expert Alain Caron inhuren via Bukman Management? Voor meer informatie belt u naar 06-51170110 of mailt u naar [email protected]

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top