Skip to content
barbara_barend_inhuren_bukman_management
Samen met een groep vrouwelijke ondernemers heeft Barbara de handen ineen geslagen om de eerste profvoetbalclub voor vrouwen te realiseren: HERA United met het Olympisch Stadion in Amsterdam als speellocatie. Een profvoetbalclub door vrouwen voor vrouwen, die vanaf seizoen 2025/2026 van start zal gaan.

In haar jeugd gold Barbara als absoluut sporttalent. Ze speelde onder andere in het Nederlands meisjeselftal voetbal en werd districtskampioen tennis van Amsterdam. Haar studie aan de University of Texas ronde ze cum laude af en terug in naar Nederland gaf ze tennisles aan Amsterdamse jeugd.

In 1994 begon de journalistieke carrière van Barbara als freelance journalist van het Webber Magazine in Amerika. Daarna begon ze met het schrijven van columns voor Het Parool waarna ze al snel de overstap naar televisie maakte. Zo werkte ze onder andere bij AT5 en presenteerde ze programma’s als Z@ppsport, Studio Sport, Voetbal Inside en FOX Sports Eredivisie Live.

Tijdens de coronatijd is Barbara initiatiefnemer van ‘Project Comeback’. Topsporters en jongerencoaches inspireren jongeren om open te zijn over mentale problemen en om te ontdekken welke rol sport kan spelen in hun leven.

In 2014 nam Barbara Barend (1974) het succesvolle blad ‘Helden’ van Sanoma over. Na jaren aan het roer te hebben gestaan, neemt Roularta Media Nederland in oktober 2023 Helden Magazine over. Barbara Barend, ze blijft directeur van Helden: “Ik ben ontzettend blij dat we Helden op deze manier duurzaam kunnen voortzetten. Met veel plezier hebben we Helden de afgelopen jaren zelfstandig gemaakt. Nu is de tijd aangebroken onderdeel te worden van een grotere club om ook de volgende stappen te kunnen zetten.”

Barbara leidt workshops, presenteert bijeenkomsten met zeer uiteenlopende onderwerpen en is actief als gastspreker en studiogast.

 

Foto: Henriette Lohman

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top