Skip to content

charles_groenhuijsen_inhuren_bukman_management

Charles Groenhuijsen (1954) werkt vanuit Nederland (Hilversum) en de VS (Washington DC) als schrijver, columnist, consultant en spreker. Ook is hij een veel gevraagde moderator voor inhoudelijke discussies en bijeenkomsten, waarbij hij moeiteloos in zowel Nederlands als Engels opereert.

Hij is al 35 jaar (sinds 1974) actief in de journalistiek waarbij hij brede ervaring opbouwde bij geschreven media (ANP, Volkskrant, Vrij Nederland). En hij werkte 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS.

Groenhuijsen is breed inzetbaar. Hij heeft veelvuldig gesproken en geschreven over nationale en internationale politiek, economie en zakenleven. Maar hij kan veel meer. In 2008 en 2009 was hij spreker of dagvoorzitter over uiteenlopende onderwerpen als internationaal transport, het politieke klimaat in Nederland, ontwikkelingen in het Nederlandse onderwijs, multinationale business-financing, Internet-telefonie, de toekomst van de hypotheekmarkt, kansen voor midden- en kleinbedrijf, nieuwe toepassingen van business-software, de uitbreiding van de EU, de uitdagingen van de Nederlandse industrie en logistiek.

Uiteraard wordt hij ook als kenner van de VS ook veelvuldig gevraagd te spreken over de meest uiteenlopende Amerikaanse onderwerpen. Groenhuijsen schreef een boek over de spannende verkiezingen van 2008.
In spreekbeurten, columns en artikelen bespreekt Groenhuijsen de Amerikaanse politiek en economie.

Groenhuijsen roeit intussen weer nijver tegen de anti-Amerikaanse stroom in. Hij verzet zich tegen het in Nederland wijd verbreide anti-Amerikanisme, dat vaak gebaseerd is op oppervlakkige vooroordelen en zelden op feitelijke informatie. Die kritische benadering koos Groenhuijsen ook al in zijn boek ‘Amerikanen zijn niet gek’

Die benadering van zijn eerdere boek is ook in zijn laatste boek ´Hoera, een nieuwe president´ terug te vinden.
ohoh-amerikaamerikanenzijnzogeknognietdonald-trump-door-charles-groenhuijsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook presenteerde hij voor Omroep Max nu al het voor het vierde jaar de veel bekeken uitzendingen van Operatie Live. Voor Max presenteerde hij daarnaast twee TV-series over hersenonderzoek onder de naam ‘Breingeheim’.

 

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top