skip to Main Content
fons_de_poel_inhuren_bukman_managementFons de Poel (1955) is meer dan dertig jaar actief in actuele journalistiek op televisie, achter en voor de schermen. Hij was achtereenvolgens hoofdredacteur en presentator van programma’s als ‘Brandpunt’, ‘Reporter’ en ‘Netwerk’. Fons de Poel is een ervaren dagvoorzitter en discussieleider tijdens symposia en congressen. Hij denkt graag mee over de formule van bijeenkomsten en geldt als een scherpzinnig moderator.

Hij maakte verder voor de KRO-televisie uitzendingen van het biografieën programma ‘Profiel’. Daarnaast was hij presentator, interviewer en producent van ‘Zondagavond Laat’, een programma waarin hij met enige regelmaat mensen uit het nieuws naar huis rijdt. Daarnaast maakte en maakt hij als zelfstandig producent talrijke documentaires.

Fons de Poel begon zijn journalistieke loopbaan in de lokale journalistiek in Nijmegen, achtereenvolgens bij het Nijmeegs Dagblad en ‘De Gelderlander’. Na een aantal jaren als schrijvend journalist werd hij verslaggever bij KRO’s actualiteitenrubriek ‘Brandpunt’. Voor deze rubriek bereisde hij als internationaal verslaggever de hele wereld. Bij ‘Brandpunt Politiek Café’ kwam hij als presentator prominenter in beeld. Vervolgens maakte hij een serie programma’s onder de titel ‘De Afrekening’. Daarna was hij oprichter, eindredacteur en presentator van het veelbesproken programma ‘Reporter’, een rubriek die zich onderscheidde met nieuwswaardige onderzoeksjournalistiek.

Tot zijn televisie-oeuvre behoort ook de serie ‘Het gevoel van de Poel’, een documentairereeks die hij bedacht over het menselijk gedrag. Hij interviewde daarin topwetenschappers in alle continenten. Daarna was hij bedenker en gastheer van ‘Home Sweet Home’, waarin hij psychologische portretten van bekende Nederlanders neerzette.
In 2016 maakte hij de reeks ‘Blij met de Buren’.

Zijn jarenlange ervaring als eindredacteur en presentator hebben eraan bijgedragen dat hij behoort tot de top van de TV-journalistiek in Nederland.

Foto: Van Nieuwkerk

 

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top