Skip to content
frenk_vd_linden_inhuren_bukman_managementVolgens collega’s in de journalistiek is Frénk van der Linden (1957) de crème de la crème van het interview. Zijn werk kenmerkt zich door een combinatie van grote gevoeligheid en scherpte. Vasthoudend maar met respect voor zijn gesprekspartners komt hij vragenderwijs tot even originele als diepgravende vraaggesprekken. Frénk leidt met grote regelmaat debatten en congressen.

‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor zijn interviews in NRC Handelsblad. Na de publicatie van zijn verzamelbundel ‘Tot op het bot – gesprekken over ziel & zaligheid’, schreef Vrij Nederland: ‘Stonden Wittkampf en Bibeb eertijds te boek als de beste interviewers van Nederland, daarna werd dat Ischa Meijer, en nu maakt Van der Linden terecht aanspraak op die titel.’ Museum De Fundatie in Zwolle wijdde enkele jaren geleden een expositie aan zijn interviews. 

Van der Linden werkt voor onder andere KRO/NCRV-televisie, de Volkskrant en NTR-radio (Kunststof). De laatste jaren maakt hij vooral televisiedocumentaires, zoals Verloren Band, Het Spoor naar Auschwitz, Het Gedoogdrama, Oorlog in Westerbork en Een eigen planeet: het Groninger Museum van Fans Haks.

Begin 2021 publiceerde Frénk ‘En altijd maar verlangen – De liefdesoorlog van mijn ouders’. Het boek (de bundeling van brieven aan zijn overleden vader en moeder, die na een bittere scheiding veertig jaar lang niet met elkaar spraken) werd massaal omarmd door critici en lezers. 

Met zijn warme prettige stem is Frénk van der Linden ook te boeken als inspreker van commercials en boeken.

 

gespreksleider inhuren frenk van der linden
Fotograaf slider: Jan Boeve

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top