skip to Main Content
frenk_vd_linden_inhuren_bukman_managementVolgens collega’s in de journalistiek is Frénk van der Linden (1957) de crème de la crème van het interview. Zijn werk kenmerkt zich door een combinatie van grote gevoeligheid en scherpte. Vasthoudend maar met respect voor zijn gesprekspartners komt hij vragenderwijs tot even originele als diepgravende portretten.
Frénk leidt met grote regelmaat debatten en congressen.

‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem in 1998 de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor zijn interviews in NRC Handelsblad. Aan het begin van zijn loopbaan won hij, beginnend redacteur van De Tijd, al Het Gouden Pennetje. Als radio-interviewer ontving hij o.a. de felbegeerde Tegel, vanwege een Kunststof-uitzending over de dood van Jan Wolkers.

Na de publicatie van zijn verzamelbundel ‘Tot op het bot – gesprekken over ziel & zaligheid’, schreef Vrij Nederland: ‘Stonden Wittkampf en Bibeb eertijds te boek als de beste interviewers van Nederland, daarna werd dat Ischa Meijer, en nu maakt Van der Linden terecht aanspraak op die titel.’

Frénk werkt voor onder andere de NCRV-televisie, Het Parool, de Volkskrant en de NPS-radio (Kunststof) en schuift regelmatig aan voor een kritische noot bij De Wereld Draait Door. De afgelopen jaren publiceerde hij talloze vraaggesprekken, reportages en documentaires, waaronder de documentaire Verloren Band.

Frenk- De steniging

In 2006 verscheen zijn romandebuut ‘De steniging’, genomineerd voor de Academia Debutantenprijs. Het boek werd in 2010 verfilmd.

 

 

 

 

Het afgelopen jaar hebben Pieter Webeling en ik een interviewbundel gemaakt in samenwerking met het Alzheimercentrum van het VUmc. Het zijn vraaggesprekken over mantelzorg, met zo’n vijftien Nederlanders van naam en faam als Alexander Rinnooy Kan, Maarten van Rossum, Freek de Jonge, Edith Schippers, Linda de Mol, Co Adriaanse, Martin van Rijn. Stuk voor stuk hebben ze een vader/moeder/geliefde die lijdt (of heeft geleden) aan dementie. Ik weet uit eigen ervaring wat dat inhoudt; mijn eigen moeder overleed twee jaar terug aan die kwaal.
Pieter Webeling en ik beseffen dat de term ‘bijzonder openhartig’ in de journalistiek en de boekenwereld aan inflatie onderhevig is, maar voor één keer durven we toch wel te zeggen dat… enfin.

Het boek is 21 september 2016 verschenen. Het project is begeleid door prof. Philip Scheltens. Als Alzheimeronderzoeker behoort hij tot de wereldtop.

Hartelijke groet, Frénk van der Linden

gespreksleider inhuren frenk van der linden

 

 

Fotograaf slider: Jan Boeve

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top