Gerben van Driel (1978) verscheen voor het eerst op TV als presentator en verslaggever van de scherpe nieuwsrubriek PowNews. Tegenwoordig is hij elke doordeweekse avond te zien op zakenzender RTL Z. Daar verzorgt hij nieuwsupdates en een overzicht van de meest opmerkelijke RTL Z-topics op Social Media.
Voordat hij zijn televisiecarrière begon studeerde Gerben Bedrijfskunde in Rotterdam. Daarna werkte hij in het bedrijfsleven voor onder andere ABN AMRO en werving & selectiebureau Ebbinge. Dit, in combinatie met zijn journalistieke werk voor RTL Z, maakt dat hij als geen ander uit de voeten kan met met bedrijfskundige thema’s.
Vervolgens zocht hij zijn weg richting het televisiescherm. Hij werkte achter de de schermen bij Multiculturele Televisie Nederland. Waar hij ook ervaring opdeed met vraagstukken over integratie en ontwikkeling van minderheden.
Vervolgens belandde hij bij PowNews. Waar hij leerde scherp te interviewen. Om uiteindelijk bij RTL Z te belanden. Waar hij de kijker dagelijks op de hoogte brengt van de belangrijkste en meest opmerkelijke actualiteiten. Waarin hij het snijvlak opzoekt van inhoud en amusement.
Sinds het voorjaar van 2017 doet Gerben dat ook steeds meer op bedrijfsevenementen. Bijvoorbeeld voor Amsterdam WTC, Heineken en Vitens. Met groot succes. Of, zoals een opdrachtgever het onlangs omschreef:
Scherpe en humoristische dagvoorzitter, die je dag tot een succes maakt. Mooie journalistieke inslag die het beste uit de sprekers haalt en met kennis van zaken. Weet het publiek te bespelen, maar is zeker geen voorzitter die zichzelf centraal zet. Engels is geen enkel probleem. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.
Een mooi voorbeeld van zijn modereerwerk is het jaarlijkse FSR congres op de Erasmus Universiteit, op zijn Linkedin pagina staat een verslag van deze dag. Het leverde hem ook een mooie recensie op:
“Gerben is een toegewijde en vriendelijke man met passie voor het vak. Tevens kan hij snel schakelen en weet hij het publiek goed te betrekken in de sessie. Met veel kennis van zaken een zeer geschikt moderator om ook relatief onervaren studenten te fascineren en te inspireren.”