Ga naar hoofdinhoud
Hella HueckHella Hueck (1972) is als journaliste onder andere werkzaam bij RTL Nieuws en RTL Z (Toekomstmakers) en het Financieel Dagblad. Zij treedt ook op als dagvoorzitter en presentator op bijeenkomsten met zeer uiteenlopende onderwerpen. Vanzelfsprekend hebben financieel economische onderwerpen haar bijzondere interesse, maar ook op het gebied van Social Media en Nieuwe Media heeft Hella inmiddels zeer veel ervaring.

Hueck studeerde Rechten aan de Universiteit van Utrecht en ze behaalde aansluitend een master aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Na haar opleiding koos ze voor een carrière bij KPN, waar ze zowel commerciële- als marketingfuncties bekleedde.

In 2003 zegt Hueck haar baan op om te doen wat haar al altijd trekt: journalist worden. Ze haalt een postdoctoraal Journalistiek (Radio & TV) aan de Universiteit van Groningen. Na haar studie start Hella bij het RTL Nieuws. Ze werkt als presentatrice bij RTLZ, maar staat als financieel economisch verslaggever regelmatig vooraan bij nieuwsgebeurtenissen. Daarnaast valt ze regelmatig in voor Diana Matroos en Sanne Boswinkel bij het Middagnieuws op RTL 7. Ook verzorgt Hella Hueck gesproken columns onder de titel Schuim en as in het veelbekeken tv-programma Buitenhof.

Op 15 april 2010 begon het interactieve internetprogramma Op en Top NL, waarvan ze initiatiefneemster en presentatrice is. In acht weken tijd ontving de presentatrice ondernemende Nederlanders. De kijker kon direct vragen stellen aan de gast. Naast presenteren en verslaggeven schrijft Hueck blogs voor Rethinkingmedia.nl en is ze medeoprichter van de Stichting Dutch Media Professionals.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top