skip to Main Content
Humberto TanHumberto Tan is jarenlang het gezicht geweest van tv-programma’s als Studio Sport en RTL-Latenight. Maar ook is hij bekend van de radio en zijn boeken. Humberto Tan is een aantal malen per jaar te zien op informatieve bijeenkomsten in het land waar hij fungeert als presentator, interviewer of discussieleider. Hij is als dagvoorzitter enerzijds deskundig en inhoudelijk en anderzijds los en humoristisch.

Humberto Tan begon zijn tv-carrière ruim 12 jaar geleden bij Studio Sport. Vanaf augustus 2005 presenteerde Humberto verschillende programma’s bij Talpa en daarna bij RTL.

Ook als auteur heeft Humberto zich gemanifesteerd. Begin 2000 heeft hij zijn eerste (voetbal)boek uitgebracht onder de naam Het Surinaamse Legioen. Zijn tweede boek maakte Humberto voor het Rode Kruis; ’t Kleine Verschil (Uitgeverij Voetnoot), een fotoboek met een weerslag van zijn reizen langs verschillende projecten in Nederland. In november 2010 kwam zijn nieuwste boek Rondom Tan uit waarin hij tien mannen interviewt. Als vervolg daarop verscheen in 2014 Rondom Tan Vrouwen. Humberto is in gesprek met tien vrouwen die zijn pad kruisten en hem nog altijd inspireren.

Humberto Tan trad in 1991, na een afgeronde rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam, in dienst bij de AVRO. Hij begon als redactielid en presentator van het jongeren televisieprogramma Forza. Om zijn ambities in de advocatuur te onderstrepen, werkte Humberto een jaar als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor met een commerciële praktijk in Amsterdam. Maar de mediawereld bleef trekken. Hij kwam als freelancer bij de NOS en werd presentator en bureauredacteur van Studio Sport en het NOS Journaal. De laatste functie heeft hij vervuld tot 1 januari 2000. Sinds 2002 is Humberto ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis. Ook vervult hij het ambassadeurschap bij Orange Babies en het Wereld Natuur Fonds. In juli 2003 lanceerde hij zijn eigen kledinglijn: HUMBERTO.

Humberto Tan was in het verleden regelmatig te horen als vervanger van Edwin Evers in het Radio538 programma Evers staat Op. Vanaf oktober 2010 tot en met maart 2013 presenteerde Humberto iedere doordeweekse ochtend BNR Humberto Tan op BNR Nieuwsradio. In de zomer van 2013 startte hij op dezelfde zender met het wekelijkse programma BNR Sportzaken. Sinds de Olympische Spelen van Peking is Humberto Tan de vaste presentator van de huldigingen van Nederlandse Olympische medaillewinnaars in het Holland Heineken Huis.

In 2018 stopte hij als presentator van RTL Late night en is hij begonnen met nieuwe programma’s als Het zijn net mensen, Big Music Quiz en Dancedancedance.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top