Skip to content
Humberto TanVoordat Humberto Tan in augustus 2013 begon met de dagelijkse talkshow RTL Latenight was hij jarenlang één van de belangrijkste sportgezichten van Nederland. Hij presenteerde 12 jaar lang NOS Studio Sport, maar nam ook enkele jaren de presentatie van het NOS Journaal op zich. Het afgelopen jaren presenteerde Humberto programma’s bij Talpa, was presentator van o.a. RTL Boulevard en Dance Dance Dance en was de vaste presentator van Eredivisie Live. Na vijf seizoenen stopte Humberto met de presentatie van RTL Latenight. Nu presenteert hij op zondagavond Humberto, is hij elke dinsdag bij RTLZ te zien met Humberto Onderneemt en in de zomer van 2021 gaat Humberto Tan op doordeweekse dagen wederom een talkshow presenteren.

In 2014 en 2016 won Humberto de prestigieuze Zilveren Televizier-Ster Man. In 2015 werd hij uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar en in 2016 won hij de Sonja Barend Award voor het beste interview en werd verkozen tot JFK’s Greatest Man. Samen met zijn jongste dochter was hij te zien in het succesvolle programma Dance Dance Dance, waar zij het met hun dansmoves tot de halve finale wisten te schoppen. In 2016 won Humberto het fotografie programma Het Perfecte Plaatje, met als hoofdprijs publicatie van zijn foto’s in de januari 2017 editie van National Geographic!

Inmiddels presenteert Humberto verschillende andere programma’s bij RTL waaronder het populaire The Big Music Quiz, Ondertussen in Nederland,  Het Zijn Net Mensen en Hollands Got Talent.

In het verleden was Humberto regelmatig te horen als vervanger van Radio 538 DJ Edwin Evers. Hij maakte echt naam als radiopresentator toen hij in oktober 2010 startte met de presentatie van het dagelijkse BNR Nieuwsradio programma ‘BNR Humberto Tan’. Hij presenteerde dit programma 2.5 jaar lang en de luisteraar leerde hem van een andere kant kennen. Daarna presenteerde hij tot en met december 2014 op deze zender iedere zaterdagochtend het programma BNR Sportzaken. Vanaf januari 2020 is hij iedere vrijdag terug op de radio met een programma op de NPO.

Humberto Tan heeft zich ook als auteur gemanifesteerd en heeft inmiddels een aardige rij boeken op zijn naam staan. Zijn eerste boek ‘Het Surinaamse Legioen’ kwam in 2000 uit, waarna een fotoboek voor het Rode Kruis volgde. In 2010 kwam zijn boek ‘Rondom Tan’ uit waarin hij tien mannen interviewt. Dit boek kreeg in 2014 een vervolg met ‘Rondom Tan Vrouwen’ waarin hij 10 vrouwen interviewt die hem inspireren. Enkele maanden later verscheen de verzamelbundel ‘Als winnen makkelijk was’, waarin de lezer een verzameling aantreft van de columns die hij wekelijks maakte voor BNR Sportzaken. En alsof dat nog niet genoeg was, stelde hij ook nog het soundbook ‘Let’s Dance’ samen. Sinds 2015 organiseert hij samen met RTL Let’s Dance – een jaarlijks terugkerend succesvol dansevent – in de Ziggo dome.

Humberto studeerde Rechten in Amsterdam, zet zich als ambassadeur in voor organisaties als het Wereld Natuur Fonds, het Nederlandse Rode Kruis en de Nationale Postcodeloterij. Maar hij zet zich ook onbezoldigd in voor vele andere organisaties. Denk bijvoorbeeld aan Spieren voor Spieren, De Johan Cruyff Foundation en Stichting Het Vergeten Kind. In 2019 werd Humberto voor zijn jarenlange vrijwillige inzet benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110
[email protected]

Back To Top