Skip to content

jacobine_geel_inhuren_bukman_management

Drs Jacobine Geel (1963) studeerde theologie aan de Vrije Universiteit. In 1997 werd zij de eerste winnares van de door dagblad Trouw georganiseerde wedstrijd ‘Preek van het Jaar’. Jacobine staat bij velen bekend als een werkbeest, slim en een creatieve denker. Dat allemaal levert een presentator/dagvoorzitter en gastspreker op die gedegen, gedreven en vooral rolvast is op elk podium.

Haar eerste ervaring als Tv-presentatrice deed zij in 1999 op bij de IKON voor de Wilde Ganzen. Daarop volgden vele andere programma’s. In de afgelopen jaren combineerde zij haar werk als presentator voor de NCRV (oa Schepper&Co) met diverse bestuurlijke en maatschappelijke functies. Zo was zij onder andere voorzitter van het Burgerforum Kiesstelsel (2006/7) en onafhankelijk voorzitter van de commissie Nieuwe Woorden, Nieuwe Beelden van het CDA (2011/12).

Op 7 maart 2009 leidde Jacobine Geel de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van het vliegtuigongeval op 25 februari dat jaar op Schiphol. Op 8 mei leidde zij de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de tragische gebeurtenis op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn.
Geel is voorzitter van het bestuur van GGZ Nederland. Zij is ook lid van het Comité van aanbeveling van de Nederlandse sectie van Kairos Palestina.
Sinds voorjaar 2014 is Geel voorzitter van de Nederlandse tak van Oikocredit, een organisatie die zich, vanuit een oecumenische achtergrond, richt op het verlenen van microkredieten aan ondernemers in landen waarin kleine ondernemers plaatselijk afhankelijk zijn van leningen tegen woekerrente.

Mede vanwege haar ruime ervaring en creativiteit denkt ze graag mee met haar opdrachtgevers over de vormgeving en de invulling van hun activiteit. Meer weten over Jacobine Geel? Download dan nu de PDF uit het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top