Skip to content
Jeffrey SpalburgDeze theatraal-muzikale-standup-cabaretier draagt graag voor uit eigen werk. Soms dragen anderen voor uit zijn werk. Bijna altijd in het theater, nu ook vanuit een boek.

Zijn debuut Ik ben jullie Meester kwam uit in de zomer van 2023 en werd warm onthaald. Het is een autobiografische generatieroman die zich over bijna honderd jaar uitstrekt, van Paramaribo tot aan Hengelo. De orale geschiedenis is nu eindelijk opgetekend en klaar om doorgegeven te worden aan nieuwe generaties.

Jeffrey behoort inmiddels tot de veteranen in de Nederlandse comedyscene. Ooit begonnen als MC, doorliep hij de toneelschool en werkte hij 15 jaar als acteur voor theater, tv en een beetje film. Echt tot leven kwam hij toen hij via de stand-up comedy het cabaret ontdekte en zijn eigen platform, FATU opzette. Vanuit het Bijlmer Parktheater en vanuit andere plekken in het land is het de langst lopende comedy show van Nederland. In 2016 organiseerde hij het tienjarig jubileum van dit platform in een uitverkochte Heineken Music Hall (nu Afas Live). Daarmee zette hij de toon voor grote comedy line-up shows. Vanaf 2007 maakte hij vier avondvullende shows die ook op tv werden uitgezonden en tegenwoordig via de verschillende online streamingsdiensten te bekijken zijn. Zijn voorstelling BAAS was van 2021 tot 2023 op Netflix te zien.

De laatste paar jaar combineert hij zijn twee grote liefdes theater en muziek steeds meer en is hij te zien in grote muziektheaterproducties als ‘It’s A Man’s World’, ‘The Soul Preacher of ‘Swingin’ Harlem’. In die laatste maakte hij zelfs zijn debuut als jazzzanger.

Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar Jeffrey niet heeft opgetreden of gepresenteerd. Hij kwam langs alle theaters als kernlid van urban theatergroep Made In Da Shade. Op Lowlands, het Black Achievement Gala en North Sea Jazz trad hij op als presentator. Als comedian was hij te zien op Laughing Matters, Utrechts Internationaal Comedy Festival (UICF), International Comedy Festival Rotterdam (ICFR), Toomler en Club Haug. Sinds 2005 is hij vast verbonden aan het Comedycafé Amsterdam. Ook toerde hij met zijn shows in Suriname, Curaçao en Aruba.
Door zijn boek zijn er literaire festivals als Read My World en het Internationaal Literatuur Festival Utrecht bijgekomen.

Jeffrey heeft als maker altijd zijn eigen teksten geschreven. Dat kon variëren van een column tot stand-up comedy of muziek. De laatste jaren is op dat laatste de focus komen te liggen. Daarnaast schrijft en regisseert hij steeds meer voor collega cabaretiers en muzikanten waaronder Nabil, Gers Pardoel, Roué Verveer en Willie Wartaal als ook voor de grote muziektheaterproductie From South East With Love. Deze was in de zomer van 2022 te zien op tv.

Door zijn jarenlange ervaring zowel voor als achter te schermen, is Jeffrey veelgevraagd als comedycoach, presentator / dagvoorzitter, schrijver en regisseur. Hij weet als geen ander uw boodschap over te brengen op een heldere en humoristische manier en mensen te boeien en te inspireren.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top