skip to Main Content
Jeffrey SpalburgJe kunt Jeffrey Spalburg de afgelopen jaren in vele hoedanigheden zijn tegengekomen. In het theater met zijn cabaretvoorstellingen. Als acteur op het podium of op het witte doek, als comedian bij het Comedycafé of als schrijver van TV programma’s. Inmiddels heeft hij al vier cabaretshows op zijn naam staan. Momenteel toert hij met een van de grootste muziekproducties van dit moment: Crooners Night Club.

Theater en muziek zijn Jeffrey Spalburg’s twee grote liefdes. Al voor zijn toelating aan de Toneelschool Utrecht was de muziek altijd binnen handbereik. Het was in de Hiphop scene waar MC Jeff zijn eerste stappen zette als ‘Master Of Ceremony’. In verschillende (underground) rapgroepen en later in een aantal bands (o.a.The Hipbone Connection en Saskia Laroo) leerde hij de kunst van het MC’en.

Later, onder de naam Brothers Of Showbizz presenteerde hij jarenlang met Najib Amhali diverse festivals. Door hun geheel eigen wijze van presenteren waren de Brothers graag geziene gasten op o.a. Bevrijdingspop, Racism Beat It, Lowlands, De Megafestatie en een aantal jaren voor Kunstbende. Het aankondigen van de verschillende bands gebeurde altijd met een chant of een rap, al dan niet voorzien van een stevige dosis human beatboxing. De Brothers Of Showbizz tekenden een platencontract bij Columbia Records waar enkele singels werden uitgebracht en het nummer ‘Passie’ in 1996 een bescheiden hit werd. Na dit hoogtepunt gingen de Brothers elk hun eigen weg in het theater.

Jeffrey startte naast zijn werk als freelance MC als acteur bij theatergroep Made In Da Shade. Zo combineerde hij zijn twee grote liefdes, theater en Hiphop. De theatergroep had veel succes met hun voorstellingen in binnen en buitenland en wordt gezien als de pionier op het
gebied van urban theater in Nederland.

Cabaret

Naast acteren begon het schrijven van eigen werk een steeds belangrijkere plaats in te nemen. Eerst werd hij de vaste schrijver van cabaretier Jörgen Raymann, zowel voor zijn drie avondvullende shows als zijn televisieproducties. Sinds 2005 is Spalburg vast verbonden aan het Comedy Cafe in Amsterdam, waar hij nog steeds regelmatig te zien is. Hierna begon het te kriebelen; Jeffrey wilde de ultieme combinatie van bedenken, schrijven en spelen omzetten in zijn eigen cabaretvoorstelling. In november 2008 ging zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling Brommers Kiek’n in première die hij zo’n kleine honderd keer speelde in zowel Nederland als Suriname. Publiek en pers in het hele land waren unaniem enthousiast over het verhaal van zijn jeugd in Twente en zijn leven van nu in de grote stad. In 2010 volgde Spiekerboks die hij succesvol ook zo’n 100 keer speelde in Nederland en op Curaçao gevolgd door Thuus in 2012 en Baas in 2014. Zijn cabaretprogramma’s werden op tv uitgezonden door de NTR.

Het nummer Hengelo-o-o uit zijn voorstelling Baas werd als single uitgebracht in december 2012 maar het werd pas een hit nadat in juli 2013 de videoclip werd gepubliceerd. De clip ging binnen 24 uur viral en behaalde zelfs het NOS Journaal. De remix van Hengelo-o-o, getiteld Paramaribo-o-o die hij samen met Kenny B maakte, volgde in december 2013 en stond acht weken bovenaan de hitlijsten in Suriname. In Nederland schopte het nummer het ook tot de nummer één positie bij jongerenzender FunX.

Tegenwoordig is Jeffrey een graag geziene gast in grote muziektheaterproducties, zoals Swingin’ Harlem, It’s A Man’s World en Crooners Night Club. Daarin komt alles bij elkaar. Het bedenken, het schrijven en het spelen van muziek én comedy. En dan natuurlijk in het theater!

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top