skip to Main Content
jelle_brandt_corstius_inhuren_bukman_managementJelle Brandt Corstius studeerde Geschiedenis en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie vertrok hij naar Rusland als correspondent voor dagblad Trouw.

Naar aanleiding van zijn reizen en reportages in alle hoeken van de voormalige Sovjet-Unie schreef hij de boeken Rusland voor Gevorderden (2008), Kleine Landjes (2009), Van Moskou tot Medan (2010),  Arctisch dagboek (2014) en As in Tas (2016) over een fietstocht naar de Middellandse Zee.

De boeken vormden de basis voor de televisieseries voor de VPRO: Van Moskou tot Magadan en Van Moskou tot Moermansk. De series werden beloond met een eervolle vermelding van de Nipkow-jury. Voor VPRO Tegenlicht filmde en regisseerde Brandt Corstius een portret van Moskou. In 2010 verhuisde Brandt Corstius terug naar Nederland en ging voor Het Parool aan de slag als columnist. In de zomers van 2010 en 2011 presenteerde hij het interview-programma Zomergasten.

In het voorjaar van 2012 verscheen zijn Universele Reisgids voor Moeilijke Landen.
In 2013 verscheen van zijn hand een documentaire over India, Van Bihar tot Bangalore, die uitgezonden is door de VPRO. Tevens is er een boek over uit gekomen.

Zijn serie over de Kaukasus, De Bergen achter Sotsji, was in januari 2014 op televisie te zien. Voor de Boekenweek 2014 heeft Jelle het boekenweek-essay, Arctisch dagboek geschreven wat gaat over zijn belevenissen als gastspreker op een cruise op de Witte Zee en zijn liefde voor Rusland. Zijn serie Grensland ging in 2015 van start bij de VPRO. Deze serie van zes afleveringen ging over de landen tussen Rusland en Europa. Zijn boek As in Tas over een fietstocht naar de Middellandse Zee verscheen in maart 2016. In het najaar van 2018 start hij zijn theatertour Hoe Overleef Ik De Russische Winter in diverse theaters in Nederland. Daarin vertelt hij de bezoekers onder andere over de ontberingen op reis door het grootste land ter wereld. Jelle wordt daarbij muzikaal begeleid door Oleg Fateev.

In 2016 bracht hij deze reisverhalen op toneel in het stuk Hoe overleef ik de Russische winter?, samen met de muzikant Oleg Fateev.

In 2017 presenteerde hij voor de VPRO de zesdelige documentairereeks Robo sapiens over robots  en kunstmatige intelligemtie.

In 2018 regisseerde hij het tv-programma Tokidoki, waarin Paulien Cornelisse een spraakmakende reis maakte door Japan. Daar is in 2020 een vervolg van gekomen.

 

Foto: Jan Boeve

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top