Skip to content
jim_jansen_inhuren_dagvoorzitter_bukman_management

Jim Jansen (1971) is hoofdredacteur van het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist, hij coördineert de wetenschapspagina’s van het Parool en verzorgt elke week in het AD de rubriek Eureka. Daarnaast treedt hij regelmatig op als dagvoorzitter op congressen en bijeenkomsten op het grensvlak van wetenschap, onderwijs, opvoeding, kunst en cultuur.

Jansen praat even snel als hij denkt, hij verwart en door zijn achtergrond in het onderwijs is hij moeiteloos in staat (grote) groepen met zich mee te krijgen. Met grote regelmaat duidt hij wetenschappelijke doorbraken op radio (Spraakmakers) en tv (Tijd voor Max). Hij is vaste presentator van het Gala van de wetenschap en Lowlands Science en is moeiteloos in staat complexe materie terug te brengen tot begrijpelijke kost. Jansen heeft een grote dosis humor en is in staat om snel en adequaat een band op te bouwen met zijn publiek.

Daarnaast is hij een veel-producerend auteur. Jaarlijks schrijft hij met zijn broer, cabaretier Dolf Jansen, een boek over wetenschap en humor. Na CoronA tot Z, DNAtotZ, PromovendA tot Z verschijnt in november 2023 Als we wisten wat we deden, heette het geen onderzoek. Tevens verschenen recent Zwemmersgeluk, de wetenschap achter een frisse duik en Mavoklanten, inspirerende interviews over een onderschatte school.

In 2021 won hij als medeorganisator van Lowlands Science, de Iris Penning, ‘een onderscheiding voor excellente wetenschapscommunicatie’. Datzelfde jaar kreeg hij de publieksprijs van de Mensa-Awards onderscheiding voor zijn werk en inzet voor mensen met hoogbegaafdheid.

Gala van de Sterrenkunde 2019: https://www.youtube.com/watch?v=Mv8FS7y5GJY
Doxis Seminar 2018: https://www.youtube.com/watch?v=Q-2wLAud16I
Gala van de Wetenschap 2016: https://www.youtube.com/watch?v=w4nBwIV_9V8

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top