Ga naar hoofdinhoud
jim_jansen_inhuren_dagvoorzitter_bukman_management

Jim Jansen is hoofdredacteur van het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist, hij coördineert de wetenschapspagina’s van Het Parool en verzorgt elke week in het AD de rubriek Eureka. Daarnaast treedt hij regelmatig op als dagvoorzitter op congressen en bijeenkomsten op het grensvlak van wetenschap, onderwijs, opvoeding, kunst en cultuur.

Jansen praat even snel als hij denkt, hij verwart en door zijn achtergrond in het onderwijs is hij moeiteloos in staat (grote) groepen met zich mee te krijgen. Met grote regelmaat duidt hij wetenschappelijke doorbraken op radio (Spraakmakers) en tv (Tijd voor Max). Hij is moeiteloos in staat complexe materie terug te brengen naar begrijpelijke kost. Jansen heeft een grote dosis humor en is in staat om snel en adequaat een band op te bouwen met zijn publiek.

Eind 2020 schreef hij samen met zijn broer Dolf CoronA tot Z over wetenschap en humor. In 2021 verschijnt zijn nieuwe bundel Voetballers zijn net bewegende deeltjes. Jansen presenteer jaarlijks Lowlands Science en won daarmee in 2020 de Iris Penning, ‘een onderscheiding voor excellente wetenschapscommunicatie’.

Gala van de Sterrenkunde 2019: https://www.youtube.com/watch?v=Mv8FS7y5GJY
Doxis Seminar 2018: https://www.youtube.com/watch?v=Q-2wLAud16I
Gala van de Wetenschap 2016: https://www.youtube.com/watch?v=w4nBwIV_9V8

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top