Ga naar hoofdinhoud
Laura van der BlijLaura van der Blij is bekend van haar weerpresentaties bij RTL (2013) en SBS6 (2020). Zij heeft meer dan 6 jaar in de weerkamer van het KNMI gewerkt en geeft lezingen over het weer en klimaat.

Laura studeerde natuurkunde en deed daarna een master meteorologie, fysische oceanografie en klimaat aan de Universiteit van Utrecht. Ze studeerde af op het gebied van onweer en orkanen aan de University of Hawaii. Sinds 2021 is ze ondernemer en is ze haar eigen weerbedrijf Weer on Demand begonnen.

Laura was 3,5 jaar natuurkunde docent op een middelbare school. Daarnaast heeft ze ervaring op verschillende departementen bij de Rijksoverheid. Laura geeft geregeld lezingen over het weer of klimaat. Ze vertelt bijvoorbeeld hoe een weersverwachting gemaakt wordt of wat voor weer wij in de nabije toekomst kunnen verwachten als gevolg van klimaatverandering. Laura weet iedereen met haar enthousiasme en positiviteit te inspireren. Ze maakt haar lezingen toegankelijk voor zowel kinderen als ook overheden, wetenschappers en het bedrijfsleven.
Behalve voor lezingen is Laura in te huren als dagvoorzitter, voice-over en presentator.

Weer on demand: https://www.weer-on-demand.nl/

Fotograaf: Dennis Hoebee

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top