Skip to content
leo_blokhuis_inhuren_bukman_managementLeo Blokhuis (1961) is bekend als popkenner uit de tv-programma’s ‘Top 2000 a Gogo’ en het veelgeprezen programma ‘De Wereld Draait Door’. Leo Blokhuis treedt in het land op waarbij hij vol passie vertelt over muziek.

Hij is de maker van het radioprogramma ‘For the Record’ wat hij samen met Mart Smeets presenteerde.In de jaren negentig was hij naast Jan Douwe Kroeske tien jaar lang maker van de ‘2 Meter Sessies’ op zowel radio als televisie.

Blokhuis schreef de muzikale bestseller ‘Grijsgedraaid’ (30.000 verkochte exemplaren) en publiceerde samen met Matthijs van Nieuwkerk in 2006 het ‘Klein Cultureel Woordenboek van de Popmuziek’. In 2007 volgde het ‘Plaatjesboek’ waarin hij de lezer meeneemt op een reis door de geschiedenis van de popmuziek aan de hand van zestien klassieke liedjes. Hierna volgden in 2009 ‘City to City’, in 2010 ‘The Sound of  The Westcoast’ en onlangs verscheen zijn nieuwste boek ‘The Sound of The South’. In 2011 ontving hij Het Lintje van de Boekverkoper en de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek 2010.

Samen met zangeres/actrice Ricky Koole stond hij in het theaterprogramma ‘Harmonium’; een zoektocht in liedjes en verhalen naar de mooiste muziek. Vanwege het overweldigende succes van het eerste programma stonden zij in 2009 en 2010 opnieuw met elkaar in het theater met het eveneens succesvolle programma ‘Laagland’. In 2012 stond Leo in het theater met de voorstelling ‘THE BAND Music from Big Pink to the last Waltz’; een avondvullende voorstelling vol muziek en vertellingen.

Vanaf januari 2016 maakt Leo het programma ‘Blokhuis’ op NPO Radio 2.

 

Foto: Dio van Maaren

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top