Skip to content

Maaike Schoon

Maaike Schoon (1984) is presentator van Buitenhof voor de VPRO. Als vaste medewerker van Vrij Nederland schrijft ze over economie en politiek.

Sinds september 2021 is Maaike presentator van het veelbekeken politieke debatprogramma Buitenhof voor de omroep VPRO. Daarnaast begeleidt ze debatten (ook in het Engels), onder meer in De Rode Hoed en Pakhuis de Zwijger, en treedt ze voor uiteenlopende onderwerpen op als dagvoorzitter en interviewer.

Voor Vrij Nederland, waar ze onder meer over economie en politiek schrijft, interviewde ze topeconomen als Thomas Piketty en Mariana Mazzucato. Haar artikel over de woningmarkt ‘Waarom het niet de schuld is van Prins Bernhard jr. dat jij geen huis kunt betalen’ is het best gelezen artikel van 2021. Ze won er de Blendle-award mee voor het best beluisterde artikel.
In 2022 behoorde Maaike tot de drie kanshebbers voor de Sonja Barend Award, de vakprijs voor het beste tv-interview.

Schoon studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde haar master Journalistiek aan de Universiteit van Groningen. Na een stage bij Het Parool mocht ze direct aan de slag als verslaggever. Voor het maandblad Opzij werkte ze jarenlang als politiek redacteur en columnist.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top