Skip to content
mylou_frencken_inhuren_bukman_managementMylou Frencken (1966) is een veelzijdige en ruim getalenteerde vrouw die op elk podium schittert en bijeenkomsten in zowel de culturele als de zakelijke sfeer kan verlevendigen met haar originele manier van presenteren.

Het grote publiek kent haar door haar rol het succesvolle televisieprogramma ‘Met het mes op tafel’, waarin zij samenwerkt met Herman van der Zandt.

Na de HAVO volgt Mylou Frencken de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. In die periode speelt zij mee in diverse films en schrijft zij eigen nummers die zij vertolkt vanachter de piano. Voor haar afstudeerprogramma Waar Zijn Ze ontvangt Mylou niet alleen de Creativiteitsprijs van de Akademie, maar in 1991 ook de Persoonlijkheidsprijs bij Cameretten.

Naast het spelen van voorstellingen levert Mylou muziek- en tekstbijdrages aan de theaterprogramma’s Spelen van Angela Groothuizen en Boel Touw van Marjolijn Touw. Ook schrijft zij teksten voor het populaire kinderprogramma Sesamstraat en het KRO programma Bertje Knor. In seizoen 97-98 organiseert en presenteert zij Het Eigen Lied, een serie avonden voor dichters en zangers in Theater Klein Bellevue te Amsterdam. Tot 2002 zit Mylou in de redactie van Sesamstraat waar zij medeverantwoordelijk is voor de selectie van de Nederlandse bijdragen. Tussen 2007 en 2011 schreef ze columns voor de magazines Esta, Flow, Liz en het Haarlems Dagblad.

In april 2011 wordt Mylou genomineerd voor De Olifant 2011, de kunst- en cultuurprijs van Haarlems Dagblad/IJmuider Courant.

Van oktober 2013 tot en met januari 2014 was Mylou te zien in Purper Ladies van Theatergroep Purper. Daarna in Kenau, de opera in Haarlem. In april en mei 2014 speelde ze samen met Pieter Tiddens een aantal try-outs van hun nieuwe voorstelling RouwRevue, een open, emotioneel, confronterend, maar ook bevrijdend programma over leven na de dood van een naaste.
In oktober 2016 gaat haar nieuwe show Zinloos Zuchten in premiere.

Mylou als interviewer/presentator en moderator:
Mylou weet haar veelzijdigheid en talenten subliem in te zetten als presentator / interviewster en moderator. Haar talenten op het gebied van zang, muziek en cabaret zijn voor de klant ook optioneel beschikbaar als intermezzo met piano en tekst op maat. Voor de toehoorders biedt zij zonder meer een vervullende dag. En als gecertificeerd dagvoorzitter is ze nog breder inzetbaar, nadat zij een cursus modereren heeft gedaan. Een all-rounder dus!

 

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top