Skip to content
Peter TetterooPeter Tetteroo is televisiejournalist, gastspreker, moderator en dagvoorzitter. Tetteroo is energiek, gedreven en weet zijn gasten te prikkelen met onverwachte vragen. Hij zorgt voor een levendige sfeer en betrekt zijn publiek bij het evenement.

Als beginnend journalist reisde Peter Tetteroo voor KRO-Brandpunt in november 1989 naar Berlijn. Twee dagen later viel de Muur. Peter deed live verslag, avond aan avond. Hij reisde korte tijd later naar Roemenië: daar viel het regime van Ceausescu. Soortgelijke taferelen maakt hij mee in onder andere Joegoslavië, Rusland, Indonesië en Congo. In die dagen was de grap op de Brandpunt-burelen: ‘Overal waar Peter komt, breekt de revolutie uit.’

Onvermoeibaar reist Tetteroo voor Nederlandse en buitenlandse omroepen naar crisisgebieden in Afrika, het Midden-Oosten, Rusland en Latijns-Amerika. Voor zijn documentaire Welcome to North Korea ontving hij in New York een International Emmy.

Tetteroo neemt zijn publiek mee naar het slagveld, de natuurramp, de revolutie. Hij maakt het verhaal indringend door in te zoomen op het individu. Bloedstollend en hartverscheurend; of juist alledaags, alles passeert de revue, in een bizar decor.

Recent volgt Tetteroo kunstdetective Arthur Brand tijdens de jacht op gestolen kunst. Daarbij kan het voorkomen dat ze na vier dagen posten, door criminelen naar het Amsterdamse bos worden geleid. Vervolgens vinden ze, voor het oog van de camera, een gestolen Picasso in een vuilniszak achter een boom.

De Kunstdetective Serie 1: https://vimeo.com/showcase/7998264
De Kunstdetective Serie 2: https://vimeo.com/showcase/7998846

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top