skip to Main Content
gastspreker gedrags- en bewegingswetenschappen inhurenDr. Richard Jaspers (1971) is werkzaam als universitair docent en wetenschappelijk onderzoeker binnen het onderzoeksinstituut MOVE, verbonden aan de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit. Als hoofd van het Myologisch Laboratorium doet hij fundamenteel en toegepast onderzoek naar de bouw en werking van skeletspieren en het hart en hoe deze zich aanpassen aan mechanische en metabole belasting door training voeding en behandeling. Adaptatie en herstel van spierweefsel wordt gereguleerd door genetische en moleculaire processen en eiwitsynthese en afbraak. In deze processen spelen groei- en ontstekingsfactoren een belangrijke rol. Op basis van deze kennis is en wordt getracht effectieve trainings- en voedingsinterventies te ontwikkelen om de fysieke prestatie van (top)sporters en patiënten met spieraandoeningen te verbeteren.

Kernwoorden:
Fysiologie, fysieke fitheid, (top)sport, spierkracht, uithoudingsvermogen, veroudering, chronische aandoeningen, anabole steroïden, spierbeschadiging en spierregeneratie.

Publicaties / artikelen:
‘Getrainde afweer’, over het gegeven dat langdurige zware inspanning niet goed is voor je weerstand verscheen in 2012. Daarnaast heeft Dr. Richard Jaspers meegewerkt aan diverse wetenschappelijke artikelen en publicaties over zijn vakgebied.

Wetenschap & Samenleving
Het aanbod van wetenschappers in het bestand van Bukman Management is met de toetreding van Dr. Richard Jaspers zowel kwalitatief als kwantitatief versterkt. Als u Dr. Richard Jaspers als gastspreker Gedrags- en Bewegingswetenschappen wilt inhuren, dan kan dat via Bukman Management. Voor meer informatie belt u naar 06 – 5117 0110 of mailt u naar [email protected]

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top