Skip to content
Roderick Veelo
Roderick Veelo (1964) was tot begin 2017 een van de gezichten van het dagelijkse RTL Z Nieuws, waarin de kijker bijpraatte over het laatste financieel-economische nieuws.
Roderick is een sterke discussieleider en dagvoorzitter bij evenementen van zeer uiteenlopende opdrachtgevers.

Hiervoor presenteerde hij verschillende radioprogramma’s waaronder het politieke programma TROS Kamerbreed. Hierin waren elke week Tweede Kamerleden, ministers of staatssecretarissen te gast.

Roderick is van vele markten thuis. Naast redactiewerk voor verscheidene televisieprogramma’s was hij in het televisieseizoen 2003-2004 samen met Jack van Gelder presentator van het late-night programma Studio 2 Nieuws & Voetbal bij de TROS. Dit was live televisie waarin soms felle discussies werden gevoerd over het nieuws van de afgelopen week. Roderick heeft zich daar ontwikkeld als behendig discussieleider.

Zijn televisiecarrière begon in 1998 bij de start van SBS Nieuws, een serieuze dagelijkse nieuwsrubriek waarin Roderick de rol van anchor vervulde, welke hem zo snel op het lijf geschreven was. Hij werd al snel een betrouwbare en vriendelijk verschijning. Zijn stem is warm en onder meer bekend van het veelgeprezen documentaireprogramma Zembla.

Sinds 2015 is schrijft hij prikkelende columns voor de website rtlz.nl waarin hij een bijdrage levert aan het maatschappelijk debat over tal van onderwerpen.

Tevens twittert hij op persoonlijke titel, schrijft en verbaast zich over wat er zich in het nieuws afspeelt.

Foto: Shody Careman

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top