Skip to content
roelof_hemmen_inhuren_bukman_managementRoelof Hemmen (1963) was een van de anchors van het Half Acht Nieuws van RTL 4 (tot mei 2016). Hij is een nauwgezet journalist, gepokt en gemazeld in de dagblad- en televisiejournalistiek. Roelof zit bovenop het nieuws en is geïnteresseerd in vrijwel alles.

Hij is dagelijks op BNR Nieuwsradio met zijn nieuwsprogramma BLT te horen. Genoeg ervaring om ingezet te worden als debatleider en of dagvoorzitter. Hij is met recht een vakman op het gebied van de techniek van presenteren en communiceren op radio, televisie en op het podium.

Sinds het einde van de zomer van 2022 was Hemen de vaste sidekick van Jinek in haar late avondshow. In het nieuwe RTL 4-programma ‘Over De Oceaan’ (2024) stapt Roelof samen met vijf andere BN-ers in een zeilboot voor een adembenemende overtocht over de Atlantische Oceaan.

Na een afgebroken Lerarenopleiding in Delft begon Roelof Hemmen zijn carrière twintig jaar geleden als leerling-verslaggever bij de Haagsche Courant. Na dit leerlingschap werd hij politie- en misdaadverslaggever op de stadsredactie van die krant. Dit waren jaren waarin hij elke grote misdaad, demonstratie, brand en andere rampspoed versloeg. Vervolgens werd hij verslaggever bij De Telegraaf, waar hij werkte voor de nieuwsdienst en de verschillende zaterdagkaternen. De laatste tien jaar werkt Roelof Hemmen bij RTL Nieuws; eerst als bureauredacteur, later werd hij junior verslaggever, parlementair verslaggever en presentator waar hij verschillende turbulente periodes meemaakte en versloeg. Sinds 2003 is hij de vaste presentator van het Half Acht Nieuws. In de loop der jaren vormde Roelof een duo met Loretta Schrijver, Marielle Tweebeeke en Margreet Spijker. Na het vertrek van laatst genoemde presenteert hij samen met Daphne Lammers.

Hemmen besteedt een deel van zijn tijd aan goede doelen-organisaties. Zo is hij ambassadeur van Terre des Hommes en KWF Kankerbestrijding, vriend van de MaagLeverDarm-stichting, en lid van het Comité van Aanbeveling van de Voedselbanken Nederland.

Roelof Hemmen is inzetbaar als dagvoorzitter, discussieleider en interviewer op zeer uiteenlopende gebieden.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top