Ga naar hoofdinhoud
roland_duong_inhuren_bukman_managementRoland Duong (1970) is misschien wel de nieuwsgierigste man van Nederland. In bijna twintig jaar televisie-ervaring heeft hij nooit een vraag gesteld waar hij niet zelf nieuwsgierig naar was. Geen wonder dat zijn programma’s vaak spraakmakend en agendabepalend zijn. Zowel het grote publiek als de stakeholders in het veld weet hij te inspireren met originele maar uiterst relevante invalshoeken.

Zo maakt hij als verslaggever en eindredacteur de Slag om Europa (VPRO) het enige tv-programma dat de relatie tussen de Europese politiek en Den Haag onderzoekt. Kwalititeitsjournalistiek met flair en milde ironie gepresenteerd. Roland kan er stevig in gaan, maar altijd fair. Dat is de reden hij iedereen kan interviewen, ook politici van de buitencategorie:  Frits Bolkenstein, Frans Timmermans, Janine Hennis-Plasschaert, Ruud Lubbers, en onlangs Lech Walesa

Recent schreef hij hierover het boek: Waar bemoeien ze zich mee? De band tussen Brussel en het Binnenhof ontrafeld. Alles wat u wil weten over Brussel maar wat politici u niet vertellen.

Roland Duong is natuurlijk bekend als verslaggever en ‘co-founding father’ van het programma De Keuringsdienst van Waarde. Het consumentenprogramma dat school maakte door de oorsprong van onze eten te onderzoeken en in beeld te brengen. Zo stond hij aan de wieg van het journalistieke vervolgverhaal over slavernij in de cacao-industrie en was hij ooggetuige van de vernietiging van Argentijns oerbos ten behoeve van gen-tech soja.

Hierover schreef hij in 2010 het boek  ‘Het supermarktparadijs’ – gezond kiezen is een kunst. Uitgangspunt is dat door de grote keuzevrijheid consumenten juist meer moeite hebben een goede afweging te maken.

In 2012 maakte hij het programma De slag om Nederland over bestuurlijke misstanden in Nederland. Deze serie werd in 2014 genomineerd door de belangrijke tv-vakprijs: de TV-beelden.

Diversiteit, multiculturaliteit is een belangrijk thema in zijn werk. Hij kan op ongecompliceerde maar intelligente wijze verschillende werelden en culturen bij elkaar brengen. Voor de NTR maakte hij het succesvolle Ab&Sal, satire met twee jonge gelovige Marokkanen, Mijn Moskee is Top! en de Verbroedering.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top