Ga naar hoofdinhoud
Sharon de MirandaSharon de Miranda is sinds 2015 een vast gezicht als tv-kok bij het populaire tv-programma BinnensteBuiten. Geïnspireerd door haar Surinaamse vader, Nederlandse moeder, half-Indische oma en Antilliaanse man neemt ze het culinaire deel van BB voor haar rekening. Zowaar een breed culinair perspectief, welke Sharon op een sublieme wijze tot uitdrukking weet te brengen. Omdat lekker eten een totale beleving is, helpt haar vrolijke en frisse uitstraling zeer beslist bij de presentatie van culinaire exercities.

Per 1 november 2020 is ze de chef-kok van Food Forum, het paviljoen van provincie Flevoland op Floriade Expo 2022. Sharon de Miranda gaat zich buigen over het ‘menu van de toekomst’, dat duurzaam, lokaal en seizoensgebonden moet zijn. “Voor Food Forum ga ik het liefst binnen een straal van 30 kilometer op zoek naar mooie en duurzame producten”, aldus de chef-kok. “Met het combineren van Hollands, Surinaams, Indisch en Caribisch wil ik laten zien dat gezond eten lekker en smaakvol is.”

Geboren in Purmerend en na diverse ‘beproevingen’ in verschillende werelddelen woont ze nu in Almere. En, altijd met eten bezig zegt ze! Haar moeder zei eens: “Je hebt van je obsessie je hobby en je werk gemaakt”. Sharon werkte met veel liefde en passie bij Tante Truus, een restaurant in het hartje van Almere waar ze mensen met een verstandelijke beperking de kneepjes van het koken bijbrengt. Daarin vond ze ontzettend veel voldoening. Van haar hand is het kookboek ‘Kleurrijk Koken’ verschenen en verder maakt ze regelmatig recepten voor Ditjes & Datjes.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top