skip to Main Content
Suse van KleefSuse van Kleef is correspondent Verenigd Koninkrijk voor onder andere de NOS en het Algemeen Dagblad. Ze doet verslag op radio, televisie, print en online en schuift daarnaast regelmatig aan bij talkshows, zoals Pauw en Jinek.

Het Verenigd Koninkrijk is een land op drift en Suse is daar elke dag getuige van. Nadat ze nog maar net zich in Londen had gevestigd werd het Brexit-referendum uitgeroepen. Sindsdien is de Britse uittreding uit de EU nooit ver weg. De focus van haar werk ligt op dit moment uiteraard op de Brexit, en zeker ook op grote gevolgen hiervan voor Nederland.

Ze maakt inzichtelijk wat de gevolgen van de Brexit zijn op geopolitiek niveau, maar ook voor de Nederlandse ondernemer, toerist en burger. Ze vindt: het gaat te vaak over technische details en politieke onderhandelingen, maar uiteindelijk gaat de Brexit over mensen. Het is haar uitdaging om de complexe problematiek te vertalen naar een breed publiek. Informatief en onderhoudend.

Maar er is natuurlijk veel meer dan de Brexit. Het Verenigd Koninkrijk is ontzettend veelzijdig en dus verdiept ze zich ook in een veelheid aan andere onderwerpen: cultuur, religie, sport, het leven in Londen en allerlei andere zaken.

Suse begon haar carrière als stagiaire bij NOS op 3, tijdens haar studie Journalistiek. Na haar afstuderen zette ze haar carrière daar voort als verslaggever en eindredacteur. In januari 2016 verhuisde ze naar Londen, om daar multimediaal correspondent te worden.

Tijdens haar studietijd schreef ze samen met haar vader de interviewbundel ‘Rechtspraak is Mensenwerk’, waarin een breed scala van Nederlandse rechters aan het woord komt. Begin 2018 verscheen haar tweede boek: ‘Tim Visser, Flying Dutchman in Schotland’, de biografie van de beste Nederlandse rugbyer ooit.

Haar sportinteresse begon al jong: zelf speelde ze in het Nederlands voetbalteam onder 17 en onder 19. Deze liefde en aanleg voor sport kwam deze zomer wel heel mooi samen: ze presenteerde in juni zomer op de NPO-televisie de veel bekeken dagelijkse talkshow Studio France tijdens het WK voetbal voor vrouwen.

Foto: NOS

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top