Skip to content
Suse van Kleef

Na een zeer intensieve periode als correspondent in Londen (Brexit!) voor onder andere de NOS en het Algemeen Dagblad, is Suse van Kleef sinds 2021 weer in Nederland gevestigd. Ze heeft een opvallende ‘switch’ in haar carrière gemaakt en richt zich nu met name op sport in de breedste zin van het woord.

In het voorjaar van 2021 maakte ze haar debuut als eerste vrouwelijke voetbalverslaggever voor het radioprogramma Langs de Lijn en daarnaast presenteert ze wekelijks één of meerdere avondafleveringen van dit programma.In de zomer van 2021 was ze presentator van het programma RadiOlympia over de Olympische Spelen in Tokio waarna ze afreisde naar Japan om voor de NOS televisie het gezicht van de Paralympische Spelen te zijn.
In de zomer van 2022 presenteerde ze voor de NOS Studio Engeland, over de EK voetbal. In juli en augustus 2023 was ze in dezelfde rol actief voor de NOS-televisie als presentator van het WK voetbal.

Suse is een veel geziene gast bij talkshows op radio en tv, zoals Jinek, Op1 en Khalid en Sophie. Natuurlijk als het gaat over sport maar zeker ook over haar oude liefdes: het Verenigd Koninkrijk, de Brexit en de Britse royals.

Suse begon haar carrière als stagiair bij NOS op 3, tijdens haar studie Journalistiek. Na haar afstuderen zette ze haar carrière daar voort als verslaggever en eindredacteur. In januari 2016 verhuisde ze naar Londen, om daar multimediaal correspondent te worden. Tijdens haar studietijd schreef ze samen met haar vader de interviewbundel ‘Rechtspraak is Mensenwerk’, waarin een breed scala van Nederlandse rechters aan het woord komt. Begin 2018 verscheen haar tweede boek ‘Tim Visser, Flying Dutchman in Schotland’, de biografie van de beste Nederlandse rugbyer ooit. Haar sportinteresse begon al jong: zelf speelde ze in het Nederlands voetbalteam onder 17 en onder 19.

Suse combineert haar journalistieke werk met dagvoorzitterschappen en het leiden van discussies. Kernbegrippen in haar optreden zijn: zeer goed voorbereid, invoelend, ad rem en werken met humor.
Suse is zeer breed georiënteerd. Ze werkt regelmatig in een B-to-B omgeving. Daarbij is haar Engels vloeiend.

Enkele reacties
Het is een vakvrouw, ze had zich zeer goed verdiept in de ingewikkelde problematiek
Suse was top. Goed voorbereid, prettig in de omgang, inhoudelijke sterk en stralend op het podium
Mede dankzij Suse was het een succesvol evenement.

Foto: NOS

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top