skip to Main Content
sven_kockelman_inhuren_bukman_managementSven Kockelmann (1969) is een ervaren journalist en tv-presentator. Jarenlang presenteerde hij het ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland op radio en televisie. Hij presenteerde Brandpunt en Oog in oog. Typerend voor Sven Kockelmann is zijn indringende manier van ondervragen. Hij kan zeer vasthoudend zijn, maar is tegelijk vriendelijk en correct.

Tevens kennen wij hem van onder meer het Gesprek met de Minister-President dat na EénVandaag wordt uitgezonden en van Een politiek gesprek en Netwerk.

Na de School voor Journalistiek in Utrecht begon Sven Kockelmann zijn carrière als redacteur bij de VARA. Kort daarna stapte hij over naar de IKON, waar hij het informatieve programma Kenmerk presenteerde. In 1993 begon hij als redacteur en verslaggever bij de KRO voor de actualiteitenrubrieken Reporter en het oorspronkelijke Brandpunt, dat overging in het actualiteitenprogramma Netwerk.

Sven Kockelmann bleef bij de KRO en presenteerde van 2006 tot 2010 Goedemorgen Nederland. Daarna werd hij een van de vier verslaggevers van het heropgerichte KRO-programma Brandpunt en begon hij het programma Oog in oog waarbij hij een half uur lang een gast uit de actualiteit aan de tand voelt. Mede door dat programma en zijn manier van interviewen heeft hij een wat strenger imago verkregen. Toch is het een mooie tegenstelling als je Sven een congres ziet leiden. Hij is adrem, heeft een goed gevoel voor humor en hij is hier en daar wat plagerig. Welk onderwerp dan ook, er wordt veel gelachen.

Sven presenteerde dagelijks tussen elf en half twaalf de radiorubriek Stand.nl.

Tegenwoordig presenteert hij elke werkdag op NPO Radio 1 tussen half 12 en 12 uur 1 op 1.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top