Skip to content
sven_kockelman_inhuren_bukman_managementSven Kockelmann (1969) is een ervaren journalist en tv-presentator. Jarenlang presenteert hij het ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland op radio en televisie en presenteert hij Brandpunt en Oog in oog. Typerend voor Sven Kockelmann is zijn indringende manier van ondervragen. Hij kan zeer vasthoudend zijn, maar is tegelijk vriendelijk en correct.

We kennen hem ook van onder meer het Gesprek met de Minister-President, Een politiek gesprek en Netwerk.

Na de School voor Journalistiek in Utrecht start Sven Kockelmann zijn carrière als redacteur bij de VARA. Kort daarna stapte hij over naar de IKON waar hij het informatieve programma Kenmerk presenteert. In 1993 begint hij als redacteur en verslaggever bij de KRO voor de actualiteitenrubrieken Reporter en het oorspronkelijke Brandpunt, dat overging in het actualiteitenprogramma Netwerk.

Sven Kockelmann blijft bij de KRO en presenteert van 2006 tot 2010 Goedemorgen Nederland. Daarna wordt hij een van de vier verslaggevers van het heropgerichte KRO-programma Brandpunt en begint hij het programma Oog in oog waarbij hij een half uur lang een gast uit de actualiteit aan de tand voelt. Mede door dat programma en zijn manier van interviewen heeft hij een wat strenger imago gekregen. Toch is het een mooie tegenstelling als je Sven een congres ziet leiden. Hij is ad rem, heeft een goed gevoel voor humor en hij is hier en daar wat plagerig. Ongeacht het onderwerp, er wordt veel gelachen.

Sven presenteerde dagelijks de radiorubriek Stand.nl. Sinds 2018 presenteert hij elke werkdag het interviewprogramma 1 op 1 op NPO Radio 1. Na zijn overstap naar WNL heet dit radioprogramma Sven op 1

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top