Ga naar hoofdinhoud
tom_egbers_inhuren_bukman_managementTom Egbers (1957) is een vast en prominent gezicht van ‘Studio Sport’. Sinds 1986 presenteert hij verschillende sport uitzendingen, met name voetbal op de zondagavond. Tom Egbers is een ervaren presentator, discussieleider en dagvoorzitter in een wereld die zich niet beperkt tot sport alleen; zijn terrein is breed-maatschappelijk. Hij brengt een levendigheid en een betrokkenheid met zich mee. Tom weet een moeilijke zaal met deelnemers altijd weer betrokken te krijgen.

Tom doet verslag van de Eredivisie wedstrijden, het Europese voetbal de EK’s en de WK’s. Tevens is hij meerdere keren gastheer geweest tijdens het NOS*NSF Sportgala, waar onder andere de sportman-sportvrouw en de sportploeg van het jaar worden gekozen. Sinds medio 2015 heeft hij het stokje overgenomen van Jack van Gelder en presenteert hij ‘Studio Voetbal’ op de zondagavond.

Na zijn studie aan de School voor de Journalistiek in Utrecht werkte hij eerst als  freelancer voor NRC Handelsblad en het NOS-journaal.Voor de Veronica Omroep Organisatie maakte hij het mediaprogramma Stop de Persen, en voor de NOS het muziekprogramma Tom & Herrie. Ook voor de NOS maakte Egbers tal van documentaires over oude sportmomenten en helden in “Andere Tijden Sport”.

Hij is auteur van de roman De Zwarte Meteoor, welke met succes werd verfilmd en die (ook internationaal) lovende recensies kreeg. Het gaat over Steve Mokone, een Zuid-Afrikaan, die vanaf 1957 bij de club Almelo speelde.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top