Skip to content

tom_vt_hek_inhuren_bukman_managementTom van ’t Hek (1958), voormalig Nederlands tophockeyer presenteerde bij BNR Nieuwsradio De Ochtendspits van 2013 tot zomer 2016. Het vroege opstaan is de reden dat hij er na drie jaar mee ophoudt. In februari 2018 keerde Tom terug bij Langs de Lijn en hoor je zijn stem en bijdrage bij NPO Radio 1

Tegenwoordig treedt hij op als gastspreker en als dagvoorzitter. Sinds 2013 is hij ambassadeur voor de Stichting Mont Ventoux die zich inzet voor de kankerbestrijding.

Tom van ’t Hek is een uitstekende en ervaren dagvoorzitter, gastspreker en gespreksleider, die door zijn brede maatschappelijke en sportieve kennis én zijn sterke vocabulaire de juiste sfeer weet te scheppen.

Tot en met 2006 was hij te horen tijdens de zondagavonduitzending : het Hek van de Dam. Vervolgens was hij met Toine van Peperstraten presentator van de zondagmiddaguitzending van Langs de Lijn. Tevens was hij bij Radio Tour de France en bij Radio 1 Journaal te horen. Naast radio was hij ook op tv te zien bij NOS Studio Voetbal. Daar was bij sinds 2010 een van de vaste tafelgasten.

Tom van ’t Hek heeft zestien jaar met onderbrekingen gespeeld in het Nederlands XI-tal en voor Kampong. Als speler Nederlands kampioen, 2 keer Europees- en Wereldkampioen geworden, alsmede 1 keer de Europacup I gewonnen. Sinds 1992 Trainer Coach. Eerst van de kampong Dames, met wie Tom van ’t Hek twee maal de landstitel en éénmaal de Europacup I gewonnen heeft.

Sinds 1994 bondscoach van het Nederlands dames team waarmee zij in 1995 Europees kampioen werden en in 1996 tijdens de Olympische Spelen in Atlanta een bronzen medaille veroverden. Tijdens het in 1998 gehouden WK in Utrecht werd een zilveren medaille gehaald. In augustus 1999, behaalden de dames wederom een gouden medaille tijdens het EK te Duitsland en in de zomer van 2000 werd de Champions Trophy veroverd. Tenslotte werd er tijdens de Olympische Spelen van Sydney andermaal, zij het zeer moeizaam, een bronzen plak veroverd.

Fotograaf: Jan Boeve

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top