skip to Main Content
Twan HuysTwan Huys (1964) Journalist, Tv-presentator en auteur studeerde van 1983 tot en met 1986 aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Daarna werkte hij bij de Regionale Omroep Zuid in Limburg. Vervolgens werkte hij voor STAD Radio Amsterdam en de VARA. Van 1992 tot september 2010 was hij werkzaam voor het actualiteitenprogramma NOVA, waarvoor hij in 1999 correspondent werd in de Verenigde Staten, met als standplaats New York. Vanaf 2010 tot 2018 werkte hij als presentator voor Nieuwsuur. Daarna maakte hij de overstap naar RTL Late Night met Twan Huys tot begin 2019. Na het vertrek bij RTL keerde Huys in de zomer van 2019 terug naar de NPO waar hij verscheen als Amerika-deskundige in de dagelijkse talkshow M van Margriet van der Linden. Hier werd hij vaste duider van de Amerikaanse politiek en bracht hij verslag uit van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Ook werd Huys namens BNNVARA onderdeel van het presentatieteam van Buitenhof, waarin hij eens in de drie weken voornamelijk politieke gasten ontvangt. In het voorjaar van 2021 zal Twan Huys te zien zijn met een nieuw seizoen van College Tour. Daarnaast zal hij ook andere programma’s gaan presenteren en ontwikkelen samen met de journalistieke afdeling van de omroep. Zo presenteert hij een programma over de onzichtbare strijd om de beperkte bodemschatten, Waarde van de aarde

Twan Huys heeft ook Washington D.C. als standplaats gehad, toen onder andere samen met het NOS Journaal een correspondentenbureau in de Amerikaanse hoofdstad werd opgericht. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2004 presenteerde Huys vanaf vanaf Times Square de zesdelige semi-live studioshow NOVA New York. In 2005 baarde Huys opzien met zijn interviews met de Amerikaanse soldate Lynndie England, die betrokken was bij de misstanden in de Abu Ghraib-gevangenis, en met de Nederlander Joran van der Sloot, die verdacht werd van betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba. Twan Huys werd in het seizoen 2006-2007 naast Joost Karhof en Clairy Polak presentator van NOVA, als opvolgers van Jeroen Pauw en Paul Witteman.

Televisieprogramma’s

Nieuwsuur
Vanaf september 2010 presenteert Huys samen met Mariëlle Tweebeeke en Joost Karhof het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Nieuwsuur is de opvolger van NOVA. In 2011 werd aan hem de Sonja Barend Award toegekend voor het interview met de ex-luitenant-kolonel van Dutchbat, Thom Karremans

College Tour
Huys is de bedenker en presentator van het televisieprogramma College Tour, dat sinds 2007 te zien is. Hij bedacht het format van College Tour toen hij van 1999 tot en met 2007 actief was als Amerika-correspondent in New York en Washington D.C. In elke aflevering interviewde hij een bijzondere gast , waarbij studenten en anderen de gelegenheid kregen vragen te stellen. Dit format wil hij via Bukman Management ook aanbieden aan bedrijfs organisaties.

Correspondents’ Dinner
In november 2011 daagde Huys in College Tour minister-president Rutte uit voor de Nederlandse versie van het Correspondents’ Dinner. Dit evenement vond uiteindelijk plaats op 10 februari 2016 in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

RTL Late Night
Na de zomer van 2018 verving hij Humberto Tan als presentator van RTL Late Night op RTL4.

Boeken / Publicaties

Twan Huys schreef vele boeken en publicaties, zoals De Clintons, Dertien meesters en één crimineel, Over geluk, Meesters, Ik ben een New Yorker, In opdracht van Hare Majesteit en Diplomaat in crisistijd.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top