Ga naar hoofdinhoud
menno_bentveld_inhuren_bukman_managementMenno Bentveld is presentator van ‘Vroege Vogels’, het gerenommeerde natuur- en milieuprogramma van BNNVARA op radio en tv. Daarnaast ontwikkelt hij documentaire-series op NPO2. Zo is vanaf 11 april 2021 de vierdelige “Waterman” te zien. Een serie over onze wonderlijke verhouding tegenover Water.

Vroege Vogels is al meer dan 40 jaar iedere zondagochtend te horen en behoort tot de best beluisterde en hoogst gewaardeerde programma’s op NPOradio 1. Het programma kent ook een wekelijkse televisieversie: ‘Vroege Vogels TV’, dat Menno presenteert samen met collega Willemijn Veenhoven.

Vroege Vogels won in 2018 de Zilveren Reiss-microfoon en de Groeneveldprijs en was genomineerd voor de Gouden radioring.

Daarnaast ontwikkelt en presenteert Menno bij BNNVARA documentaire-series met een sterk sociaal-maatschappelijke inslag. Zo bedacht hij de serie “De Muur” waarin hij wereldwijd muren bezocht die volken van elkaar scheiden en waar hij de impact ervan bestudeerde op de mensen die er wonen. In 2014 won hij de eerste prijs tijdens het Tv-Beelden Gala in de categorie documentaires. In 2016 volgde een tweede serie van De Muur.

In de winter van 2018 maakte hij een serie over onze haat-liefde verhouding met plastic getiteld ‘Ik, Plastic’. In april 2021 is de serie ‘Waterman’ verschenen, over water en droogte in ons land; een serie die hij maakt met ‘Journalist van het Jaar’ Geertjan Lassche.

Voor de Vara presenteerde Menno Bentveld jarenlang de openingsavond van het ‘Amnesty International Film Festival’ in Den Haag.
Hij was lange tijd een van de gezichten van het sportieve – met een Academy Award onderscheiden – ‘Jules Unlimited’ over techniek, sport en avontuur.

Hij maakte de bekroonde wetenschapsprogramma’s ‘De Ontdekking’ en ‘Nieuwslicht’ waarin hij uitdrukking gaf aan zijn liefde voor wetenschap en techniek en het populariseren ervan. Tevens was hij lange tijd debatleider in de scholierendebatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’.

Menno heeft uitgebreide expertise op het gebied van duurzaamheid, natuur en milieu.

Menno studeerde Algemene Letteren en Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top