Skip to content
menno_bentveld_inhuren_bukman_managementMenno Bentveld is presentator van Vroege Vogels, het gerenommeerde natuur- en milieuprogramma van BNNVARA op radio en tv. Daarnaast ontwikkelt hij documentaire-series voor NPO2. Zo was in 2021 de vierdelige Waterman te zien. Een serie over onze wonderlijke verhouding tegenover Water. Vanaf oktober 2023 presenteerde Menno op deze zender een vierdelige serie over de energietransitie. In Energieman maakt hij de overgang naar duurzame energiebronnen inzichtelijk.

Vroege Vogels is al meer dan 40 jaar iedere zondagochtend te horen en behoort tot de best beluisterde en hoogst gewaardeerde programma’s op NPO Radio 1. Het programma kent ook een wekelijkse televisieversie: Vroege Vogels tv’, dat Menno presenteert samen met collega Willemijn Veenhoven.
Vroege Vogels won in 2018 de Zilveren Reissmicrofoon en de Groeneveldprijs en was genomineerd voor de Gouden radioring.

Daarnaast ontwikkelt en presenteert Menno bij BNNVARA documentaireseries met een sterk sociaal-maatschappelijke inslag. Hij bedacht de serie De Muur waarin hij wereldwijd muren bezocht die volken van elkaar scheiden en waarvan hij de impact op de mensen die er wonen bestudeerde. In 2014 won hij de eerste prijs tijdens het TV-Beelden Gala in de categorie documentaires. In 2016 volgde een tweede serie van De Muur.

In de winter van 2018 maakte hij een serie over onze haat-liefde verhouding met plastic getiteld Ik, Plastic.
Voor de Vara presenteerde Menno Bentveld jarenlang de openingsavond van het ‘Amnesty International Film Festival’ in Den Haag. Daarnaast was hij lange tijd een van de gezichten van het sportieve – met een Academy Award onderscheiden – Jules Unlimited over techniek, sport en avontuur.

Hij maakte de bekroonde wetenschapsprogramma’s De Ontdekking en Nieuwslicht waarin hij uitdrukking gaf aan zijn liefde voor wetenschap en techniek en het populariseren daarvan. Tevens was hij lang de debatleider in de scholierendebatcompetitie Op weg naar het Lagerhuis.

Menno heeft uitgebreide expertise op het gebied van duurzaamheid, natuur en milieu.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top