skip to Main Content

Menno Bentveld is presentator van ‘Vroege Vogels’, het gerenommeerde natuur- en milieuprogramma van BNNVARA op radio en tv. Daarnaast ontwikkelt hij documentaire-series op NPO2.

Vroege Vogels is al meer dan 40 jaar iedere zondagochtend te horen en behoort tot de best beluisterde en hoogst gewaardeerde programma op NPOradio 1. Het programma kent ook een televisieversie: ‘Vroege Vogels TV’, dat Menno presenteert samen met collega Milouska Meulens.

Vroege Vogels won in 2018 de Zilveren Reiss-microfoon en de Groeneveldprijs en was genomineerd voor de Gouden radioring.

Daarnaast ontwikkelt en presenteert Menno bij BNNVARA documentaire-serie’s met een sterk sociaal-maatschappelijke inslag.  Zo bedacht hij de serie “De Muur” waarin hij wereldwijd muren bezocht die volken van elkaar scheiden en waar hij de impact ervan bestudeerde op de mensen die er wonen. In 2014 won hij de eerste prijs tijdens het Tv-Beelden Gala in de categorie documentaires. In 2016 volgde een tweede serie van De Muur.

In de winter van 2018 maakte hij een serie over onze haat-liefde verhouding met plastic getiteld ‘Ik, Plastic’.

Voor de Vara presenteerde Menno Bentveld jarenlang de openingsavond van het ‘Amnesty International Film Festival in Den Haag’.Hij was lange tijd een van de gezichten van Vara’s sportieve – met een Academy Award onderscheiden – ‘Jules Unlimited’ over techniek, sport en avontuur.

Hij maakte de bekroonde wetenschapsprogramma’s ‘De Ontdekking’ en ‘Nieuwslicht’ waarin hij uitdrukking gaf aan zijn liefde voor wetenschap en techniek en het populariseren ervan.

Menno heeft uitgebreide expertise op het gebied van duurzaamheid, natuur en milieu.

Menno studeerde Algemene Letteren en Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht.

 

menno_bentveld_inhuren_bukman_management

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top