Ga naar hoofdinhoud

david abbink spreker inhuren bukman managementDavid Abbink is hoofddocent aan de TU Delft en doet onderzoek naar de interactie tussen mens en machine. Hij leidt in Delft een lab dat fundamentele wetenschap koppelt aan maatschappelijke uitdagingen op het gebied van transport, energie en zorg. Deze gastspreker onderscheidt zich door zijn enthousiasme in presenteren en zijn vermogen om moeilijke onderwerpen helder en pakkend uit te leggen.

Bij zijn technische oplossingen staat altijd de mens centraal: zo heeft hij bijvoorbeeld bijgedragen aan intuïtievere besturingssystemen voor auto’s, waarbij de besturing meer wordt als die van een ruiter te paard. Of aan hoe je in rampgebieden met op-afstand-bestuurbare robotarmen effectief kan ingrijpen. Of aan robotische tilhulpen om verplegers te ontlasten. Of aan nieuwe rekenkundige modellen die beschrijven hoe piloten verschillende zintuigen gebruiken bij het besturen van hun vliegtuig; of die beschrijven hoe onze reflexen bijdragen aan het bewegen van onze ledematen.
Zijn onderzoek is gesponsord door industrie (Nissan, Boeing) en NWO, en kreeg vele (inter)nationale prijzen. David heeft twee prestigieuze beurzen voor toptalent gewonnen: de VENI (2010) en de VIDI (2015).

David is ook een bevlogen docent, die probeert ontwikkelingen in zijn vakgebied in een breder historisch en filosofisch perspectief te plaatsen. De afgelopen twee jaar is hij verkozen tot beste docent van zijn faculteit.

Zijn vermogen om moeilijke onderwerpen helder en pakkend uit te leggen gebruikt hij niet alleen binnen de universiteit: David is de laatste jaren intensief bezig zijn passie voor dit fascinerende vakgebied naar de samenleving uit te leggen.
Een greep uit zijn ervaring: een fotostrip over techniek voor kinderen in de “Zo Zit Dat”, interviews in Vrij Nederland & Volkskrant, zijn 5 veelbekeken colleges op de “Universiteit van Nederland” en een optreden tijdens theatershow “Brain Insane”.
Recent werd David een half uur door Paul Witteman geïnterviewd voor zijn show “Sleutelen aan de mens”, en deed het VARA programma “ De volmaakte mens” een item over zijn onderzoek naar de versmelting van mens en machine.

David studeerde Werktuigbouwkunde aan de TU Delft en een jaar filosofie in Amsterdam. Hij promoveerde in 2006 op een gaspedaal waarmee je de afstand tot voorliggers kan voelen, dat twee jaar later door Nissan op de markt is gebracht. Daarnaast heeft hij tijdens zijn hele wetenschappelijke carrière als drummer in rockbands de wereld over getourd.

Meer weten over David?

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top