Skip to content
ferry_mingelen_inhuren_bukman_managementFerry Mingelen (1947) kennen we als gezichtsbepalend NOS-presentator van politiek nieuws uit Den Haag. Jarenlang sloeg hij de vaderlandse politiek van zeer nabij gade en was hij te zien in Den Haag Vandaag, NOVA en Nieuwsuur. Eind 2013 ging Ferry Mingelen met pensioen. Maar hij blijft actief, onder andere als politiek commentator bij Pauw en Witteman, maar ook als forumleider, dagvoorzitter en spreker in andere settings.

Kritisch

Handelsmerk van Ferry Mingelen is zijn uitermate kritische wijze van vragen stellen, zowel in politiek Den Haag als in bijeenkomsten van overheid en bedrijfsleven. Ook zijn humor en warme persoonlijkheid dragen bij aan het achterhalen van de waarheid. Met Ferry Mingelen als dagvoorzitter krijgt u de échte antwoorden.

Biografie

Aanvankelijk begon Ferry Mingelen (1947) bij het Vrije Volk als gemeenteraadsverslaggever (1969) en daarna bij Trouw als politiek redacteur in Den Haag waar hij zich specialiseerde in politiek, buitenlandse zaken en defensie. Begin jaren tachtig werd hij correspondent vanuit Brussel voor de Gemeenschappelijke Pers Dienst over aangelegenheden binnen de NAVO en de Europese Gemeenschap. In 1984 maakte hij de overstap naar televisie als NOS- presentator bij het programma Den Haag Vandaag. Vanaf dat moment is Ferry Mingelen niet meer weg te denken uit de politieke verslaggeving op de Nederlandse televisie.

Ook bekend van

Niet alleen als politiek verslaggever maar ook als dagvoorzitter heeft Ferry Mingelen zijn sporen ruim verdiend. Al tijdens zijn werkzaamheden voor de NOS maakte Ferry Mingelen tijd vrij om als dagvoorzitter of forumleider in het land te fungeren. Verder schreef hij het boek Graven rond het Binnenhof in 2011 kreeg hij op 27 juni 2012 de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek. Hij kreeg de prijs voor zijn hele oeuvre.

En als fervent theaterbezoeker is hij gekozen als voorzitter van de Nederlandse Toneeljury. Hij neemt het stokje over van de huidige voorzitter Boris van der Ham.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top