Ga naar hoofdinhoud
hadassah_de_boer_inhuren_bukman_managementHadassah de Boer (1971) was jaren lang het culturele gezicht van de Nederlandse televisie. Zo presenteerde zij samen met Matthijs van Nieuwkerk voor de NPS twee seizoenen het dagelijkse cultuur- en mediaprogramma tv3. De veelzijdige Hadassah de Boer heeft jarenlange ervaring als presentator en discussieleider voor uiteenlopende bijeenkomsten van het bedrijfsleven of overheidsinstellingen.

Ook nam zij enkele seizoenen de presentatie van het zondagmiddagprogramma NPS Arena voor haar rekening, waarin zij met gasten uit de culturele actualiteit de kijkers op de hoogte hield van het culturele nieuws.

Naast deze programma’s presenteerde Hadassah verschillende programma’s als De Avond van de Korte Film, De Avond van de Jonge Danser, De Nederlandse Dansdagen en -live vanuit Het Concertgebouw- de uitreiking van de Edisons Klassiek, ‘Van hier tot Tokio’ en natuurlijk vier jaar lang het North Sea Jazz Festival. Buiten de vele culturele programma’s heeft zij ook een wekelijks programma voor BVN gepresenteerd over binnenlandse actualiteiten en presenteerde ze samen met Sylvana Simons op RTL4 ‘met Man en Macht’, een programma over man/vrouw verhoudingen.

Voor National Geographic presenteerde ze een talkshow over de grote hoeveelheid plastic die in de oceanen ronddrijft en voor een gezamenlijke uitzending van de NMO, de Joodse Omroep en de EO heeft zij vanuit Israel een live programma gepresenteerd over de verkiezingen.

Naast haar interesse voor kunst en cultuur heeft Hadassah zich altijd ingezet voor meerdere goede doelen. Zo reisde ze voor Llink en Plan Nederland naar Liberia en bezocht ze met Stichting Vluchteling het grootste vluchtelingenkamp ter wereld in Dadaab, Kenia.

In 2012 ontving ze uit handen van Prinses Mary van Denemarken. De Ecco Walk In Style Award. Hierdoor mocht ze 36.000 euro besteden aan een goed doel naar keuze.

De laatste jaren is Hadassah actief als regisseur. Ze maakte een documentaire over de frontman van Golden Earring: Barry Hay, Kissing a dream. En ze regisseerde een zesdelige televisieserie voor RTL4: Mannen van een zekere leeftijd.

 

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top