skip to Main Content
boeking_dagvoorzitter_hanneke_groenteman_inhuren_bukman_managementHanneke Groenteman (1939) werd geboren in Amsterdam. Haar journalistieke carrière begon ze als leerling journalist bij Het Parool. Daarna maakte ze de overstap naar de VARA-radio en later naar televisie. Hanneke Groenteman is een ervaren presentator en dagvoorzitter.

Bij de VARA-radio werkte ze mee aan diverse programma’s, waaronder het feministische Hoor Haar en het cultuurprogramma Ophef & Vertier. Jarenlang presenteerde ze ook het veel beluisterde NOS programma Met het Oog op Morgen. De overgang naar De Plantage bij de VPRO werd haar entree bij de televisie. Naast het succesvolle kunst- en cultuurprogramma op de zondagmiddag presenteerde ze onder meer De Middageditie (NPS) en andere incidentele televisieprogramma’s, waaronder Zomergasten.

Van 2007 tot 2015 presenteerde Hanneke Groenteman het programma ‘Sterren op het Doek’ voor Omroep Max. Ook is ze regelmatig te zien als tafeldame van Matthijs van Nieuwkerk bij DWDD.

Momenteel werkt zij voor de evangelische omroep aan de nieuwe documentairereeks De Kanarie In De Kolenmijn, die zal worden uitgezonden door NPO 2. “Hierin onderzoekt de presentatrice of deze metafoor voor de Joden zich tot realiteit ontwikkelt.” Hiervoor reist zij af naar de grote steden van Europa waar, door de vele intimidaties en incidenten, Joden zich niet meer veilig voelen en willen migreren.

Boeken
– In 2003 verscheen haar debuut Doorzakken bij Jamin, een bundel met verhalen over haar jeugd.
– In 2006 kwam haar tweede boek Dikke Dame uit, over een man die als dikke dame op de kermis werd vertoond en
– In 2009 verscheen Bestemming bereikt.
Daarnaast schrijft Hanneke voor diverse bladen.
Andere activiteiten
•    Samen met Djoeke Veeninga verzorgt Hanneke interviewtrainingen.
•    Met de voorstelling Sexappeal stond ze voor het eerst op het toneelpodium
•    Ze werkte mee aan De Vagina Monologen
•    Actief als gastconservator van het Museum Maassluis en
•    Lid van Een ander Joods Geluid.

Tevens geeft ze interviewtrainingen en treedt ze op als dagvoorzitter en presentator op congressen en symposia.

Wilt u Hanneke Groenteman inhuren als dagvoorzitter? Dan kan dat via Bukman Management. Voor meer informatie belt u naar 06-51170110 of mailt u naar info@bukmanmanagement.nl

Fotograaf: Jan Boeve

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top