Skip to content

helga_van_leur_inhuren_bukman_management

 

Helga van Leur (1970) is bij het grote publiek bekend als de weervrouw van RTL. Haar ontspannen en spontane weerpresentaties waren kenmerkend en 20 jaar lang kwam ze bijna dagelijks de huiskamers in. In 2017 gooide ze het over een andere boeg en richtte zij zich geheel op de communicatie over klimaat, duurzaamheid en gedrag.

Helga studeerde Bodem, Water en Atmosfeer aan Wageningen University & Research en is sinds 1994 werkzaam als meteorologe. Daarna heeft ze zich verdiept in marketing, duurzaamheid en psychologie. Ze treedt veelvuldig in het land op als dagvoorzitter of inspirator toegespitst op de relatie tussen klimaat, duurzaamheid en menselijk gedrag. Deze toegankelijke en informatieve bijeenkomsten zijn voorzien van humor en zelfspot en worden telkens opnieuw door Helga op maat gemaakt voor de gelegenheid.

In 1998 werd Helga van Leur door internationale vakcollega’s uitgeroepen tot beste weerpresentator wereldwijd. Daarna werd ze meermalen, door onderzoeksbureau GfK, verkozen tot populairste weerpersoon. In 2007 liet ze zichzelf van een andere kant zien in het programma ‘Dancing with the Stars’, dat ze zelfs won. Ze deed eveneens mee aan het RTL fotografie-programma Het Perfectie Plaatje in 2019 en een vergroeningsprogramma Lodewijks Groene Geluk in 2021.

Daarnaast heeft Helga expedities ondernomen naar de Groenlandse IJskap, de zonne-autorace tijdens de World Solar Challenge in Australië, de natuurkrachten in IJsland, tornadojagen in de VS, wetenschappelijke expedite SEES naar Spitsbergen, orkaan Florence doorleven in de VS.
In 2020 bracht ze het succesvolle boek Dag & Nacht uit samen met wetenschapsjournalist Govert Schilling: een toegankelijk en illustratief naslagwerk over alles wat er dag en nacht aan de hemel waar te nemen is. 

Ons dagelijks leven en het weer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder zon, wolken, wind en water is er geen voedsel. Het lokale klimaat bepaalt waar en hoe we wonen, werken en leven. Onze planeet heeft alles te bieden wat we in de basis nodig hebben. Ook al zijn we onderdeel van de natuur, we handelen er vaak niet naar. Het is lastig te beseffen dat ons brein vooral in het hier en nu zit en dat jij als radartje wel degelijk een aandeel kunt hebben in hoe de toekomst eruit ziet! Tussen denken en doen zit een groot verschil. We moeten niet in kringetjes blijven denken, maar wel in kringlopen gaan handelen. “Met de keuzes van vandaag heb je morgen in handen!”

Helga geeft handvatten bij de (on)voorspelbaarheid in het snel veranderende leven door klimaat, duurzaamheid en gedrag aan elkaar te koppelen. Ze is breed inzetbaar als gastspreker en dagvoorzitter. 
Een sessie met Helga is toegankelijk, leerzaam, onderhoudend en inspirerend.

 
Fotograaf: Gerard de Haan

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top