Skip to content
leon_verdonschot_inhuren_bukman_managementLeon Verdonschot is tv- en radiopresentator, journalist, regisseur, schrijver en columnist met een zeer uitgebreid cv. Leon Verdonschot schakelt makkelijk tussen onderwerpen als literatuur, politiek of popmuziek. Leon is inzetbaar voor het leiden van debatten, gastspreker of presentator.

Veelzijdige en uitgebreide carrière
Leon presenteerde vele tv-programma’s, van Wat Heet? en Wat Nu?! tot de Nationale Wetenschapsquiz. Van het literair programma Iets met Boeken tot de popprogramma’s Terug naar Lowlands en 50 Jaar Nederpop.

Elf jaar lang presenteerde hij het radioprogramma Oeverloos. En ook als schrijver heeft Leon Verdonschot zijn sporen ruim verdiend. Na de publicatie van enkele bestsellers schrijft hij nu onder meer voor Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer. Daarnaast is hij columnist voor Nieuwe Revu en De Limburger.

De schrijver
Behalve dat Leon Verdonschot (1973) bekend is als radio en televisiepresentator van vele programma’s bij de VARA, VPRO (Wintergasten) en de Limburgse zender L1 (Liof Yeah! en de documentaireserie Limburg.Doc) is hij een bekend schrijver. Enkele succesvolle en geroemde boeken van Leon Verdonschot waren een biografie van Keith Bakker en de verhalenbundel Hart tegen Hart, waarvoor hij in 2006 de Pers Prijs ontving. In 2008 was hij de samensteller van de ruim duizend pagina’s dikke bloemlezing De Beste Muziekverhalen Van 1945 Tot Nu. Voor De Groene Amsterdammer schrijft hij over populaire cultuur. In februari 2015 verscheen zijn debuutroman “Alles Van Elkaar”.

Leon Verdonschot - Bruce en ik

Ook bekend van
In 2011 treedt Leon Verdonschot op in de theatervoorstelling Ook voor vrouwen. Tevens wordt hij in 2012 gasthoofdredacteur van het eerste nummer van Vega, een glossy over vegetarisme, en hoofdredacteur van PARK, een journalistieke glossy. In het voorjaar van 2013 is hij de vaste columnist in het RTL7-programma Talking Bout My Generation en in december van dat jaar debuteert hij als regisseur met zijn eerste documentaire Mooi Geweest – een leven na De Heideroosjes. In 2014 werd de film geselecteerd voor het Nederlands Film Festival in Utrecht en genomineerd voor beste debuut. In dat zelfde jaar maakte Verdonschot de documentaire High Hopes In South Africa over de allereerste concerten van Bruce Springsteen in Zuid-Afrika. In 2015 maakt hij als regisseur de film Lijfspreuk.

In april 2017 verscheen VOS, Leon Verdonschots biografie van Luc De Vos, de in 2014 overleden zanger van de Vlaamse rockband Gorki. In december van datzelfde jaar verscheen RICO, Verdonschots biografie van wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven. In juni 2023 verschijnt zijn nieuwste boek Ronnie: de biografie over rapper Ronnie Flex.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Leon Verdonschot - Rico
Het boek Rico van Leon Verdonschot
Back To Top