Skip to content

Margreet Reijntjes

Margreet Reijntjes (1966) is een sprankelende dagvoorzitter. Ze is een echte vakvrouw met al ruim 20 jaar ervaring als interviewer op radio en tv.

Door haar achtergrond als jurist is ze in staat snel te analyseren en tot de kern te komen. Ze zorgt ervoor dat ingewikkelde kwesties helder en concreet worden. Ze is kritisch maar ook altijd empathisch. Voor het publiek is ze een echte gastvrouw en voor de sprekers een interviewer met kennis van zaken. Ze zorgt ervoor dat zowel bezoekers als sprekers zich op hun gemak voelen en behalve een nuttige dag ook een leuke dag hebben. Opdrachtgevers vinden het heerlijk om met haar te werken; altijd goed voorbereid, to the point en professioneel.

Margreet Reijntjes is na haar rechtenstudie haar journalistieke loopbaan begonnen bij RTV Noord-Holland. Daar heeft ze jarenlang discussieprogramma’s geleid, lange persoonlijke gesprekken gevoerd en nieuws-verslaggeving gedaan. Op NPO Radio 1 vormde ze vijf jaar lang een presentatie duo met Ivo de Wijs in het natuur- en milieuprogramma Vroege Vogels van de VARA. Haar MAX-radioprogramma Twee dingen werd in 2015 genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon (prijs voor mooiste radioprogramma) en haar Damokles radiodocumentaire Droevig Geluk werd genomineerd voor de Grenzeloos Geluid Radioprijs. Tegenwoordig presenteert ze op zondagmiddag op NPO Radio 1 het Media- en sportprogramma De Perstribune samen met Govert van Brakel.

In al haar programma’s weet ze de goede professionele toon aan te slaan met oog voor haar gast en de inhoud. Deze werkwijze past ze ook toe als interviewer, dagvoorzitter en moderator.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top