skip to Main Content
Tim WagemakersAls programmamaker bij Nederlands’ bekendste cultureel en politiek centrum, De Balie in Amsterdam, kent Tim Wagemakers de voor- en achterkant van elk type programma. In De Balie presenteert en maakt hij meer dan veertig programma’s per jaar, van intieme diepte-interviews met kunstenaars als Spinvis tot het landelijke fractievoorzittersdebat in de aanloop naar de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Tim maakt programma’s van het eerste begin tot de laatste vraag. Hij snapt hoe elk programma een eigen sfeer, toon en ritme heeft en is daardoor de ideale debatleider, dagvoorzitter of presentator. Hij kan als geen ander in de voorbereidende fase meedenken over hoe de wensen voor een programma het best op het podium tot uiting komen.

Naast zijn werk bij De Balie schrijft Tim Wagemakers geregeld voor landelijke media als NRC Handelsblad. Presentatieklussen deed hij voor onder meer ABC News Australia, CREA, VNO-NCW, Movies that Matter en AmsterdamFM.

Als afgestudeerd filosoof en journalist bedient Tim een breed spectrum aan maatschappelijk relevante onderwerpen. Zo leidt hij de nagesprekken bij Theatercolleges van Herman Pleij en Bas Haring en leidde hij verdiepende gesprekken over de relevantie van grote denkers als Antonio Gramsci voor nu. Tim leidt als near-native speaker, moeiteloos gesprekken in het Engels.

Of het nu een serieus politiek gesprek is of een laagdrempelige informatieve middag: voor Tim moet elk evenement tot leven komen en iedereen moet zich betrokken voelen – van publiek tot spreker. Met vaart waar het mag en vertraging waar het moet. En waar af en toe best gelachen mag worden.

Discussies in in het Engels
Football: The People’s Game: https://vimeo.com/455205345
David Frum on the American Elections: https://www.youtube.com/watch?v=0dTnboo3P2c&t=2497s
Martin Luther King vs the FBI Q&A with Sam Pollard: https://www.youtube.com/watch?v=lcofOpTQsmc&t=26s
A Conversation with Dr. Ammani Ballour (The Cave): https://www.youtube.com/watch?v=aXd7NdWZGO4&t=612s
Faking Fake News with Craig Silverman: https://www.youtube.com/watch?v=XQBv7JfHgiY&t=3690s

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top