skip to Main Content

Tim WagemakersAls programmamaker bij Nederlands’ bekendste cultureel en politiek centrum, De Balie in Amsterdam, kent Tim Wagemakers zowel de voor- als achterkant van elk type programma. In De Balie presenteert en maakt hij meer dan 40 programma’s per jaar, van intieme diepte-interviews met kunstenaars als Spinvis tot het landelijke fractievoorzittersdebat in de aanloop naar de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

Doordat Tim vanuit zijn dagelijkse werk het programma van het eerste begin tot de laatste vraag maakt, is hij de ideale debatleider, dagvoorzitter of presentator die snapt hoe elk programma een eigen sfeer, toon en ritme heeft. Daarmee kan hij ook in de voorbereidende fase meedenken hoe de wensen rond elk programma het best op het podium tot uiting kunnen komen.

Naast zijn werk bij De Balie schrijft Tim Wagemakers geregeld voor landelijke media als NRC Handelsblad. Presentatieklussen deed hij voor onder meer ABC News Australia, CREA, VNO-NCW, Movies that Matter en AmsterdamFM.

Als afgestudeerd filosoof en journalist bedient Tim een breed spectrum aan maatschappelijk relevante onderwerpen. Zo leidt hij de nagesprekken bij Theatercolleges van Herman Pleij en Bas Haring, heeft hij de politieke talkshow Onder Amsterdammers waar alle Amsterdamse wethouders kritisch worden bevraagd en leidde hij verdiepende gesprekken over de relevantie van grote denkers als Antonio Gramsci voor nu.

Als near-native speaker leidt Tim ook moeiteloos gesprekken in het Engels, van de Engelse ster-auteur Ben Judah (This is London) tot de kritische journaliste Angela Nagle.

En, of het nu een serieus politiek gesprek is of een laagdrempelige informatieve middag: voor Tim moet elk evenement tot leven komen en iedereen moet zich betrokken voelen – van publiek tot spreker. Met vaart waar het mag en vertraging waar het moet. En waar af en toe best gelachen mag worden.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top