Skip to content
wilson_boldewijn_inhuren_bukman_managementWilson Boldewijn was van 2007 tot september 2015 presentator van Editie NL op RTL 4. Momenteel maakt hij documentaires en werkt als freelance journalist. Wilson is een allesvreter van kennis op allerlei terreinen. Zo heeft hij boekenkasten vol met uiteenlopende onderwerpen: geschiedenis, geheime diensten, economie, computers, politieke biografieën, misdaad, futurologie, sport, defensie, wapens en wapensystemen. Hij mag met recht de term nieuwsgierig dragen.

Voordat hij de overstap naar RTL4 maakte, was hij 6 jaar in dienst bij AT5, eerst als stagiair waar hij na zijn studie personeel en arbeid terecht kwam. Bij AT5 presenteerde hij onder meer het AT5 Nieuws en De Zwoele Stad.

Hij volgde Ajax in de tijd van Co Adriaanse en Ronald Koeman en was zeer wegwijs en bekend in het vechtsportcircuit. Iets waar de landelijke TV in die tijd geen aandacht aan besteedde, maar Boldewijn zijn omgeving toen al wees op de grote populariteit en potentie hiervan. Maar omdat sport alleen hem teveel beperkte stapte hij over naar de algemene nieuwsredactie waar hij met zijn neus in de boter viel en naast verslaggever ook nieuwslezer werd en later een debatprogramma leidde.

In zijn AT5 jaren beleefde Amsterdam roerige tijden. De eerste duidelijke uitingen dat de multiculturele samenleving toch niet zo evenwichtig was als altijd werd aangenomen. Rellen in Amsterdam West, de liquidatiegolf in de Amsterdamse onderwereld en de rechtszaken die daarop volgden. De moord op Theo van Gogh. In die periode ontwikkelde Wilson interesse voor misdaadjournalistiek. Hij sprak en spreekt werkgerelateerd nog regelmatig mensen uit het criminele circuit, hun advocaten en politiemensen op zoek naar informatie/kennis en nieuws.

 

 

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top