skip to Main Content

Arjan DwarshuisArjan Dwarshuis (1987) is al z’n hele leven gefascineerd door vogels. Hij noemde z’n eerste knuffel Pica pica, wat de Latijnse naam van ekster is en tekende vanaf de kleuterschool vogels, waar andere kinderen auto’s, huizen en kastelen tekenden. Dwarshuis is eigenlijk nooit van z’n voorliefde voor vogels afgekomen en leerde spelenderwijs vele soorten kennen.

Inmiddels is zijn hobby uitgegroeid tot een virus, dat hij zelf het ‘vogelkijkvirus’ noemt. Arjan heeft grote delen van zijn leven inmiddels door de lenzen van een verrekijker doorgebracht en kan hierover prachtige verhalen vertellen.

Arjan’s Big Year: De jonge vogelaar trok in 2016 de wereld rond om zoveel mogelijk vogelsoorten in één jaar tijd te spotten. Zijn doel: het voorgaande record breken. Hij zal daarvoor meer dan 6000 (!) vogelsoorten moeten zien. Arjan bezocht daarvoor ruim veertig landen, hij bewandelde de hoogste bergketens, de heetste woestijnen en de meest afgelegen tropische regenwouden. In Arjan’s Big Year zien we Arjan op diverse vogelhotspots over de hele wereld. Zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen komen mooi in beeld tijdens de vele hoogte- en dieptepunten van de zoektocht. Natuurlijk zijn er ook prachtige beelden van kleurrijke vogels en indrukwekkende landschappen te zien. Daarnaast is er aandacht voor het verwoestende effect dat de mens heeft op de natuur en er komen diverse lokale natuurbeschermers aan het woord met soms hoopgevende succesverhalen die het tij kunnen keren. Presentator Humberto Tan heeft de voice-over van deze film verzorgd.  De film ontving een nominatie bij het Birds Festival (2017) en zal op 25 januari 2018 te zien zijn in het Ketelhuis te Amsterdam.

Via Bukman Management kunt u Arjan Dwarshuis inhuren voor vogeltochten in het park, excursies in het bos of compleet samengestelde trektochten op plekken naar keuze. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op en voor u het weet bent u net zo’n vogelaar als Arjan zelf.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top