skip to Main Content
Arjan DwarshuisArjan’s fascinatie voor vogels begon toen hij nog in de wieg lag en zijn eerste woordjes begon te brabbelen. Hij noemde zijn zwart-witte vogelknuffel Pica pica. Pas vele jaren later kwam hij erachter dat dit de Latijnse naam voor Ekster was. Hij tekende vogels, terwijl zijn klasgenootjes auto’s en kastelen tekenden. Toen hij leerde lezen kreeg hij van zijn ouders zijn eerste vogelboekje en met behulp van zijn opa’s oude verrekijker leerde hij de vogels in zijn achtertuin herkennen.

Inmiddels is Arjan beroepsvogelaar. Hij is een vogelgids, schrijft columns voor o.a. Natuurhuisje.nl, Vivara en Het Parool, heeft een maandelijkse blog bij Vivara en maakt de succesvolle podcast serie ‘De Vogelspotcast’. Tevens schuift hij regelmatig aan bij praatprogramma’s en is ambassadeur van het IUCN NL Landaankoopfonds. In 2016 verbrak hij een wereldrecord door in een jaar tijd 6852 verschillende vogelsoorten waar te nemen, hierover schreef hij het boek ‘Een Bevlogen Jaar’. Ook werd er een bekroonde documentaire over dit avontuur gemaakt, ‘Arjan’s Big Year’. Momenteel werkt hij aan een tweede boek over de Nederlandse natuur, dat voorjaar 2022 zal verschijnen. Arjan studeerde archeologie en biologie aan de RUG en behaalde een master in de landschapsarcheologie aan de VU.

Via Bukman Management kunt u Arjan Dwarshuis inhuren voor het houden van een lezing of voor vogeltochten in het park, excursies in het bos of compleet samengestelde trektochten op plekken naar keuze. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op en voor u het weet bent u net zo’n vogelaar als Arjan zelf.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

info@bukmanmanagement.nl

Back To Top