Skip to content
Arjan DwarshuisArjan’s fascinatie voor vogels begint als hij nog in de wieg ligt en zijn eerste woordjes brabbelt. Hij noemt zijn zwart-witte vogelknuffel Pica pica. Pas vele jaren later komt hij erachter dat dit de Latijnse naam voor Ekster is. Hij tekent vogels terwijl zijn klasgenootjes auto’s en kastelen tekenen. Als hij leert lezen krijgt hij van zijn ouders zijn eerste vogelboekje en met behulp van zijn opa’s oude verrekijker leert hij de vogels in zijn achtertuin herkennen.

Inmiddels is Arjan beroepsvogelaar. Hij is vogelgids, schrijft columns voor o.a. Natuurhuisje.nl, Vivara en Het Parool, heeft een maandelijkse blog bij Vivara en maakt samen met jeugdvriend Gisbert van Balen de succesvolle podcast serie ‘De Vogelspotcast’ en de speciale serie ‘Vogelspotcast in het museum’. Tevens schuift hij regelmatig aan bij praatprogramma’s en is ambassadeur van het IUCN NL Landaankoopfonds. In 2016 verbreekt hij een wereldrecord door in een jaar tijd 6852 verschillende vogelsoorten waar te nemen. Hierover schrijft hij het boek ‘Een Bevlogen Jaar’. Ook wordt de bekroonde documentaire ‘Arjan’s Big Year’ over dit avontuur gemaakt. In het voorjaar van 2022 verscheen zijn boek ‘zomergasten, doortrekkers en overwinteraars’. Arjan studeerde archeologie en biologie aan de RUG en behaalde een master in de landschapsarcheologie aan de VU.

Via Bukman Management kunt u Arjan Dwarshuis inhuren voor het houden van een lezing of voor vogeltochten in het park, excursies in het bos of compleet samengestelde trektochten op een plek naar keuze. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op en voor u het weet bent u net zo’n vogelaar als Arjan zelf.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top