Skip to content

Tjerk Ridder maakt muziektheatervoorstellingen, songs en boeken over zijn reizen door Europa en zeer recent zijn wandeltocht op Sint Maarten. Hij is een begaafd spreker en inspirator en neemt zijn publiek mee op reis aan de hand van thema’s als dromen, daadkracht, eenzaamheid, gastvrijheid, moed, grenzen verleggen, vooroordelen en vertrouwen. 

Hij vertelt en zingt met zijn band en filmmateriaal over zijn avonturen, het volgen van je eigen unieke pad, over verbinding en hoe je altijd overal jezelf tegenkomt. Zijn reisverhalen laten de mogelijkheden van nieuwe verbindingen zien en maken zichtbaar wat kan gebeuren als mensen zich open durven te stellen voor het onbekende.

Trekhaak Gezocht! – je hebt anderen nodig om verder te komen
Tjerk liftte dwars door Europa met een caravan, maar zonder auto. Van Utrecht naar Istanboel. Letterlijk op zoek naar trekhaken en daarmee naar welwillendheid en vertrouwen. Onderweg vroeg hij de vele mensen die hem een trekhaak boden naar hun dromen en grenzen. Trekhaak Gezocht! prikkelt, inspireert, gaat over buiten de lijnen denken en laat zien dat er veel meer mogelijk is dan je denkt.

Bonne Route! – te voet met tent en ezel opzoek naar saamhorigheid
In drie maanden tijd liep Tjerk met zijn ezel Lodewijk van Parijs naar Groningen over het pad van Sint-Maarten. Iedere dag moeten ze een slaapplaats, eten en drinken voor man en ezel zien te vinden en zijn ze overgeleverd aan de gastvrijheid van mensen onderweg. Hij ontmoet de elementen, het tempo van de tijd, overweldigende saamhorigheid, maar bovenal zichzelf. De weg naar huis is lang, kwetsbaar en grensverleggend.

Tjerk Ridder speelt in theaters en op festivals en wordt veelvuldig gevraagd om zijn muziektheatervoorstellingen te spelen voor bedrijven, (overheid)organisaties, en onderwijsinstellingen en ter opluistering van congressen.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top