Skip to content
Camilla DreefCamilla Dreef (1989) is ecoloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. Ze is bekend van haar tv-optredens in BinnensteBuiten en In de Ban van de Condor. Ook is ze regelmatig te gast bij tv en radio en geeft ze lezingen en excursies. Haar eerste boek Kwie-kwie-kwie-kwie-kwie verscheen in 2018 en bevat persoonlijke verhalen over vogels kijken, vogelonderzoek en vogelbescherming.

Met haar enthousiaste verhalen wil ze een breed publiek bewust maken van de natuur om ons heen. Er is zo veel te ontdekken, maar dan moet je wel leren kijken! Camilla combineert haar communicatie werkzaamheden met toegepast ecologisch onderzoek en advies. Als zelfstandig ecoloog werkt ze samen met andere ondernemers binnen het Lowland Ecology Network.

Na haar bachelor Bèta-Gamma, met interdisciplinair onderzoek als leidende draad, ronde ze in 2015 haar master Biological Sciences – ecology & evolution af aan de Universiteit van Amsterdam. Ze deed onderzoek aan kleine mantelmeeuwen en lepelaars die ze volgde met GPS-rugzakjes. De fascinatie voor vogels groeide, wat leidde tot de aanschaf van een verrekijker en een stage bij Vogelbescherming Nederland. Hier bestudeerde ze hoe wetenschap kan bijdragen aan betere bescherming van vogelsoorten langs hun trekroutes.

In het weekend ruilt Camilla haar verrekijker en wandelschoenen in voor haar saxofoon en hakken, want dan staat ze op het podium met partyband The Night Flight.

Foto’s: Lars Soerink

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top