Skip to content
Dr. Boris Konrad (1984) is als Neurowetenschapper en onderzoeker verbonden aan het Dondersinstituut voor Brein, Cognitie en Gedrag van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Na zijn Master Natuurkunde en Informatica aan de Technische Universiteit Dortmund, promoveerde hij aan de Max Planck Institute of Psychiatry in München tot Doktor op een onderzoek over bijzondere geheugenprestaties.

Prijzen
Boris haalde viermaal het Guinness Book of Records en won met zijn team zevenmaal het wereldkampioenschap geheugensport. Ook brak hij in 2015 zijn eigen wereldrecord door in 15 minuten 215 namen en gezichten te onthouden. Hij geeft wereldwijd lezingen en seminars en verschijnt regelmatig in de media. Intussen publiceerde hij drie boeken over het geheugen, waaronder het boek ‘De Geheimen van ons Geheugen’ dat de basis vormt van zijn workshops.

Het geheugen van een olifant of van een naaktslak?
Geheugenwereldkampioen Boris Konrad zegt geen uitzonderlijk geheugen te hebben. “Een goed geheugen heeft niets te maken met talent of genen, maar alles met de juiste technieken en oefening.” U hebt een ‘slecht’ geheugen of dat denkt u? De realiteit is dat u niet weet hoe u uw geheugen optimaal gebruikt. Dat is de stellige overtuiging van Boris. Hoe zou u het vinden om presentaties zonder spiekbriefjes te kunnen geven en om de juiste cijfers te kunnen aanhalen in een meeting? Of om iedereen die u ooit eerder bent tegengekomen bij de juiste naam te kunnen aanspreken? Om nooit meer te moeten zeggen: het ligt op het puntje van mijn tong. Kortom, om alles te onthouden; wat u wilt en wanneer u dit wilt.

De belangrijkste media over Boris Konrad
Het Parool: Geheugentraining heeft altijd nut.
‘Vroeger waren talen mijn zwakke punt, maar dankzij geheugentechnieken heb ik in drie jaar Nederlands geleerd.’ Boris Konrad.

De Volkskrant: Heeft Boris Konrad een snelweg naar het geheugen ontdekt in het menselijk brein? Een van de beste geheugenatleten ter wereld.

Trouw: Voor iedereen die blokt voor een examen Frans, of iemand die veel telefoonnummers moet onthouden voor zijn werk: Een extreem goed geheugen is aan te leren.

NRC: Iedereen een supergeheugen.

AD: Hoe wordt iedereen –ook jij- geheugenkampioen?

Zo onthoud je ieders naam!

 

How to use memory techniques to improve education, TEDxDenHelder

 

Wetenschap & Samenleving
Dr. Boris Konrad past uitstekend bij inspanningen van Bukman Management om daadwerkelijk wetenschappelijke kennis beschikbaar te maken en te houden voor brede lagen van de samenleving. Als u Dr. Konrad als gastspreker / wetenschapper of als geheugentrainer wil inhuren, dan kan dat voor Nederlandse opdrachtgevers uitsluitend via Bukman Management.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top