Skip to content
gastsprekerr inhuren bukman management bram vermeulenBram Vermeulen (1974) studeerde journalistiek en Internationale Betrekkingen. Als redacteur voor het buitenlandnieuws van het NOS Journaal is zijn belangstelling voor internationale verhoudingen verder gegroeid. Zijn bijzonder talent om ingewikkelde politieke en maatschappelijke vraagstukken op een interessante en vooral in begrijpelijke taal uit te leggen bleef niet onopgemerkt.

Vanaf 2001 werkt hij als buitenlandcorrespondent voor NRC Handelsblad. Eerst in Johannesburg Zuid-Afrika, vervolgens in Turkije en daarna tot 2021 in Kaapstad. Daarnaast maakte hij twintig jaar reportages voor de NOS en maakt hij reportages voor de VPRO en voor de Engelstalige afdeling van Deutsche Welle. Bram heeft een grote interesse voor Afrika en het Midden-Oosten en is min of meer geobsedeerd door grensverhalen en migratie. Voor de VPRO maakte hij de prachtige series ‘Langs de Grenzen van Turkije’, ‘Dwars door Afrika’ en ‘De Trek’. Momenteel werkt hij voor deze omroep onder andere aan de serie ‘Frontlinie’.

Prijzen
Bram Vermeulen wordt in 2008 uitgeroepen tot journalist van het jaar. In 2013 wint hij zowel de ‘Lira Correspondentenprijs’ als de ‘Dick Scherpenzeelprijs’. In 2011 ontvangt hij de Erasmus European Media Award voor televisie series en in 2015 de Bram de Herman Wekkerprijs ‘for best reporting in English speaking countries’.

Boek
Zijn boek “Help ik ben blank geworden” gaat over de bekentenissen van een Afrika-correspondent.

De Frans Timmerman onder de journalisten
Naast vloeiend Nederlands, Engels, Frans en Duits, kan Bram zich ook redelijk uitdrukken in het Turks en Portugees.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top