Ga naar hoofdinhoud
Jack SpijkermanNadat Jack Spijkerman in 1982 het Leids Cabaretfestival won, heeft hij met de groep ‘Dubbel en Dwars’ 12,5 jaar op het toneel gestaan. Zijn definitieve overstap naar radio en tv leverde een indrukwekkende reeks titels op, waaronder het controversiële programma ‘VARA’s Nachtshow’.

Jack Spijkerman verkreeg zijn grote bekendheid met het, met een Broadcast Award onderscheiden, radio-3-programma ‘De Steen en Beenshow’, waarin heel Nederland telefonisch in de maling werd genomen en waarin wensen werden vervuld. Tevens bedacht en presenteerde hij ‘Spijkers met Koppen’ op radio 2, een programma waarin serieuze interviews werden afgewisseld met cabareteske onderwerpen.

In 1995 ontwikkelde Jack Spijkerman voor tv: ‘Kopspijkers’, het zeer succesvolle zaterdagavond prime-time programma bij de VARA dat seizoen na seizoen prachtige kijkcijfers scoorde tot aan 3.5 miljoen kijkers aan toe. In augustus 2005 maakte hij de overstap naar Talpa waar hij samen met Humberto Tan enige tijd het voetbalprogramma ‘Café de Sport’ presenteerde. Daarna was hij bij deze zender iedere zaterdagavond te zien met zijn nieuwe cabaretprogramma ‘Koppensnellers’. In augustus 2009 startte hij bij RTL4 met het zaterdagavondprogramma ‘Wat vindt Nederland’ waarin hij de meningen test van bekend en onbekend Nederland. Ook was hij bij deze zender te zien met het programma ‘Echt waar?’, waarbij hij zich omringde met oud-Lama’s Tijl Beckand en Ruben van der Meer. Ook maakte hij nog 2 seizoenen KONING VOETBAL voor RTL 7 met Viggo Waas en Johnny de Mol .

Dat Spijkerman regelmatig werd onderscheiden met prijzen zal niemand verbazen. Zo werd hij in 2001 en 2002 verkozen tot tv-persoonlijkheid van het Jaar. Tevens heeft hij in 2002 de prijs gewonnen voor Beste tv-programma en de Gouden Televizierring gewonnen. In 2003 viel zijn programma ‘Kopspijkers’ wederom in de prijzen en ontving het de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf. Jack persoonlijk werd wederom onderscheiden met de Zilveren TeleVizier-Ster voor Televisieman van het jaar en hij ontving tweemaal de Marconi Award voor zijn radio-programma’s. De Belgische televisie eerde hem met de HUMO-PRIJS voor het beste buitenlandse programma op de Belgische tv in 2001.

Foto: Roy Beusker

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

[/vc_row]
Back To Top