Skip to content
mart_smeets_inhuren_bukman_managementMart Smeets (1947) is de alom geliefde sportjournalist van Nederland. Door zijn veelzijdige ervaring werkt hij voor Bukman Management nu ook als spreker, presentator, interviewer of gespreksleider.

Mart Smeets is een icoon en een kenner van de internationale en de nationale sporthistorie. Na een carrière als basketballer werd hij een succesvolle journalist. Hij is lange tijd dé journalist geweest van de Tour de France en presenteerde grote sport- en schaatsevenementen. Ook was hij gedurende vele jaren het gezicht van Studio Sport. Dankzij een zeer eigen manier van presenteren en interviewen en zijn minstens zo authentieke en eerlijke visie op de sport, heeft Mart zich ontwikkeld tot een groot sportpersoonlijkheid.

Vanaf 2002 is hij niet meer de Anchorman van Studio Sport. Hij is zich daarna meer gaan toeleggen op het maken van langere sportitems, films, maar vooral en gelukkig voor al zijn vele fans, is hij is blijven schrijven. Naast zijn werk bij Ziggo Sport schuift Smeets iedere werkdag tussen 15.00 uur en 15.30 uur aan in Radio EenVandaag op NPO Radio 1.

Op 21 augustus 2016 was Smeets voor het laatst actief voor de NOS. Hij versloeg de Olympische basketbalfinale tussen de Verenigde Staten en Servië. Voorafgaand aan deze finale nam de NOS afscheid met een compilatiefilmpje van de jaren van Smeets bij de NOS. Smeets nam afscheid van de kijker met de woorden: “Ik ga rustig weg, dit waren mijn laatste woorden. Het was me een eer en genoegen voor u te werken. Goeiendag”!

Naast de liefde voor sport is muziek een andere passie van Mart. Wekelijks kon de radioluisteraar kennis nemen van zijn muziek voorkeuren in het VARA programma ‘For the Record’, dat hij al jarenlang samen met Leo Blokhuis maakte. Naast zijn radio- en televisiewerkzaamheden vindt Mart toch nog tijd om te schrijven voor dag en weekbladen. Intussen heeft hij al meer dan een meter boeken op zijn naam staan. Een bevlogen en veelzijdig man die Bukman Management graag aan u voorstelt voor een persoonlijke kennismaking.

Wilt u Mart Smeets inhuren als presentator, interviewer, dagvoorzitter of discussieleider? Voor meer informatie belt u naar 06-51170110 of mailt u naar [email protected].

Fotograaf: Jan Boeve

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top