Skip to content

paul_witteman_inhuren_bukman_management

Paul Witteman (1946), lange tijd nestor van de Nederlandse televisie, maakte zijn laatste uitzending in mei 2022. Naast zijn televisiewerk schreef hij jarenlang een column in de Volkskrant over muziek, zijn grote liefde.

Paul Witteman begint zijn tv-loopbaan als presentator van de actualiteitenrubriek ‘Achter Het Nieuws’. Mede dankzij zijn inbreng en zijn zo typerende inhoudelijke aanpak, werd dit programma de best bekeken actualiteitenrubriek. De programmaseries die Paul Witteman in de loop der jaren maakte, zijn legio; ‘De Kloof’, ‘Het Moment’ en ‘De Ronde van Witteman’ zijn enkele voorbeelden. Vooral programma’s over politiek, kunst, cultuur en muziek hadden zijn belangstelling. Paul was ook jarenlang te zien in de discussieprogramma’s ‘Het Lagerhuis’ en ‘Het Jongeren Lagerhuis’, dat hij samen met Marcel van Dam presenteerde. Ook was hij een van de drijvende krachten achter het samenwerkingsverband dat uiteindelijk tot NOVA leidde. Hij was gedurende een aantal jaren, samen met Ferry Mingelen, als presentator verbonden aan dit actualiteitenprogramma om vervolgens samen met Jeroen Pauw jarenlang het goed bekeken programma Pauw&Witteman (tot 2014) te doen.

In 2015 presenteert Paul Witteman het televisieprogramma: Witteman ontdekt: Sleutelen aan de mens. Hij onderzoekt in dit zesdelige wetenschappelijke programma de laatste ontwikkelingen op het gebied van de bionische mens. In 2016 presenteert hij het programma ‘De meesterwerken’. Zijn tv-carrière sluit hij af met het NTR-programma ‘Podium Witteman’ waarin hij een podium aan jong talent en topmusici gaf.

Paul Witteman kan incidenteel via Bukman Management ingezet worden als inhoudelijk dagvoorzitter en discussieleider.

Meer weten?

Neem contact op met Wendie Ockeloen

06-51170110

[email protected]

Back To Top